Musikk fra ladyen for solo piano

Bjørnar Myhr (til høyre) har ledet Lady-orkesteretr mange ganger. Her sammen med Rune Sagør og Jonny Meland. (arkivfoto)

Bjørnar Myhr (til høyre) har ledet Lady-orkesteretr mange ganger. Her sammen med Rune Sagør og Jonny Meland. (arkivfoto)

Artikkelen er over 1 år gammel

Bjørnar Myhr har vært pianist og orkesterleder for mer enn 70 av de drøyt 220 forestillingene som er spilt av «Lady Arbuthnott - frua på Elverhøy». Nå er deler av musikken bearbeidet og spilt inn for solo piano.

DEL

Det er komponisten Lars Ramsøy-Halle som har tatt initiativet til innspillingen.

Siden april 2018 har Myhr og Ramsøy-Halle jobbet med bearbeidingen.

– Vi har over to perioder det siste halve året vært samlet for å gjøre innspillinger av låtene. Innspillingene har vi gjort selv på scenen i Sunndal kulturhus. Harald Førde har hjulpet oss med å stemme og preparere flygelet. Kulturhuset har et svært godt Yamaha C7 flygel som vi har fått låne av kommunen. Kommunen har også støttet prosjektet økonomisk, skriver komponisten i en orientering om prosjektet.

Opptakene er sendt til Øra studio i Trondheim for miksing og mastering.

Vil overraske

Lars Ramsøy-Halle mener Bjørnar Myhrs bearbeidinger og innspillinger presenterer versjoner av musikken som vil overraske publikum.

Onsdag 21. mars kan publikum få høre resultatet. Da blir det intimkonsert på scenen i Sunndal kulturhus, samme sted hvor musikkspillet i sin helhet oppføres hver sommer.

– Vi vil samtidig høre litt på hvordan et par av originallåtene låt da jeg leverte dem til JazzåTeatret våren 1995. Her kan det også være noe som vil overraske publikum, skriver Lars Ramsøy-Halle.

    Nå er det laget pianomusikk av musikken fra «Lady Arbuthnott». Hør et utdrag her.

    Artikkeltags