Gå til sidens hovedinnhold

Krever ny generalforsamling

Artikkelen er over 3 år gammel

Erling Rød mener at valget av nytt styre i Sunndalsøra Samfunnshus er ulovlig.

Kommunestyrerepresentanten fra Fremskrittspartiet ber kontrollutvalget i kommunen se nærmere på det som skjedde under generalforsamlingen 5. oktober.

Der ble Jostein Trædal valgt til ny styreleder i eiendomsselskapet. Øvrige styremedlemmer er Einar Mo, Andrea Fivelstad, Lise Karin Meisal og Nils Iver Stølen.

Fikk valgt et nytt styre 

Generalforsamlingen var den første siden 2008.

– Jeg føler at vi nå er på sporet igjen og har god tro på at vi kan komme fram til en god løsning, sa kultursjef Ole Magne Ansnes etter generalforsamlingen.

I strid med vedtektene

Nå kan altså Ansnes og den desidert største eieren i selskapet, Sunndal kommune, risikere en ny generalforsamling. Erling Rød mener nemlig at valget ikke ble gjennomført som forholdstallsvalg, slik vedtektene krever.

Rød mener også at kommunen brukte sitt flertall til å bestemme hvem som skal sitte i styret. Det er i strid med vedtekter og kommunens etiske retningslinjer, mener Rød, og viser blant annet til formuleringen om at «Sunndal kommune skal utøve sin rolle som tjenesteyter, samfunnsutvikler, forvaltningsmyndighet og arbeidsgiver på en måte som bidrar positivt til kommunens omdømme og befolkningens tillit.».

Inhabilitet

Erling Rød er også kritisk til at kommunens økonomisjef ble valgt inn i styret uten at kommunen har vurdert de habilitetsmessige følgene.

«Styret skal rydde i selskapet og vurdere forholdet til største eier som er kommunen. Hele kommunens økonomiavdeling blir nå inhabil, og kan ikke håndtere saken for kommunen. Når kommunens økonomisjef sitter i styret, svekkes også kommunens troverdighet.», skriver Rød i sitt brev til kontrollutvalget.

Les også

Kommunen har handlet i strid med formålsparagrafen, mener andelseier

 

Kommentarer til denne saken