Sterk avslutning på innholdsrik danseuke

Tendai Makurumbandi fikk mye skryt for å ha fått i stand en dansefestival i Sunndal.

Tendai Makurumbandi fikk mye skryt for å ha fått i stand en dansefestival i Sunndal.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Bawren Tavaziva møtte frykt, rasisme og fordommer under oppveksten i Zimbabwe. Erfaringene ble brukt til å koreografere avslutningsnummeret på den internasjonale dansefestivalen i Sunndal.

DEL

«Izindaba» var siste forestilling på In2it International Dance Festival som ble avsluttet søndag.

Det ble først vist et utdrag fra en forestilling som Operaen i Kristiansund hadde i vår og som inneholdte både stepping, ballett og moderne dans. Flere av Operaens dansere var også med på hovedforestillingen.

Dans – en grenseløs verden 

– Vi er superstolte av å ha en mann som Tendai sammen med oss. Han er en mann med visjoner, og han har klart å lage en festival her på en så liten plass, noe som er en imponerende prestasjon, sier leder av Operaens Ballettsenter, Catherine Ingebrigtsen.

Verdig avslutning

Dansere fra Sunndal Kulturskole, Operaen i Kristiansund og Tavaziva fra Storbritannia hadde satt sammen danseshowet som ble et verdig avslutningsnummer for den internasjonale dansefestivalen i Sunndal.

Frykt, rasisme og fordommer Tavaziva møtte under oppveksten i Zimbabwe og dette var temaer koreografien og musikken var basert på. Det endte opp med å bli en sterk framvisning for både danserne og publikum.

Blod, svette og tårer

Etter stående applaus og et mektig imponert publikum, kom hodet bak hele festivalen opp på scenen, Tendai Makurumbandi.

– Denne timelange forestillingen har blitt øvd inn av amatørdanserne på kun fire dager, og det har krevd blod, svette og tårer for å komme i havn. Resultatet har for meg blitt et kraftfullt, sterkt og emosjonelt verk. 

Artikkeltags