Regissør fra Nordmøre har fått støtte til ny film

«Børning» svidde seg inn på kinotoppen da den kom.

«Børning» svidde seg inn på kinotoppen da den kom. Foto:

DEL

Filmkameratene AS og regissør Hallvard Bræin fra Sunndal er tildelt 15 millioner kroner i produksjonstilskudd til spillefilmen Børning 3, som denne gangen tar oss fra Norge til Tyskland, og ender i et ellevilt løp på racingbanen Nürburgring.

Det skriver Norsk filminstitutt.

Filmen er en actionkomedie der bilkjøring er hovedingrediens.

De to foregående filmene har vært gedigne publikumssuksesser, og den første av filmene fikk Amanda for beste film i 2015.

Les også: Nordmøringer sentrale i ny storfilm

Les også: Turbostart for «Børning»

Les også: Lettklede nordmøringer i «Børning 2»

Regissør Hallvard Bræin fra Sunndal, og produsent John M Jacobsen (t.h.), vant fire amandapriser  for folkefilmen «Børning»: Folkets favoritt, Beste lyddesign, Henrik Mestad for Beste birolle og Beste norske kinofilm.

Regissør Hallvard Bræin fra Sunndal, og produsent John M Jacobsen (t.h.), vant fire amandapriser for folkefilmen «Børning»: Folkets favoritt, Beste lyddesign, Henrik Mestad for Beste birolle og Beste norske kinofilm. Foto:

Også denne gangen blir det stor fart, mange hestekrefter og heftig konkurranseinstinkt.

Publikum får et gjensyn med de kjente og kjære karakterene fra de foregående filmene og blir introdusert for kjente navn fra Sverige, Danmark og Tyskland i de andre rollene.

I den andre filmen, som var filmet i stor grad i Oppdal og omegn, var det blant annet lettkledde sunndalinger med som statister.

I den andre filmen, som var filmet i stor grad i Oppdal og omegn, var det blant annet lettkledde sunndalinger med som statister.

Artikkeltags