Mållag feirer 100 år – henter Edvard Hoem og datteren hans

Edvard Hoem og datteren Ine Hoem, her sammen på en  pressekonferanse på Grand Hotel i Oslo, i 2010.
Foto Lise Åserud / SCANPIX

Edvard Hoem og datteren Ine Hoem, her sammen på en pressekonferanse på Grand Hotel i Oslo, i 2010. Foto Lise Åserud / SCANPIX Foto:

Forfatter Edvard Hoem og artist Ine Hoem skal holde en helt spesiell julekonsert.

DEL

Søndag 17. desember blir det 100-års feiring for Sunndal Mållag på Sunndalsøra. Bursdagen blir markert med en litterær og musikals førjulsopplevelse, skriver de i en pressemelding.

Henter far og datter

På konserten, som skal holdes på kulturhuset i Sunndal, vil Edvard Hoem lese dikt fra «Liv andre har levd» og «Jordmor på jorda». I tillegg skal datteren hans Line synge sine egne sanger, og vil også framføre noen av salmene til hennes far.

Edvard Hoem debuterte i 1969 og har vær en svært aktiv romanforfatter, dramatiker, Shakespear-reomsetter og salmedikter. I 2014 ga han ut første den første boka i slektskrønikeren, som går føre seg på begge sider av Atlanteren: «Slåttekar i himmelen». Denne boka og dei følgjande, «Bror din på prærien», «Land ingen har sett» og «Liv andre har levd» har et samlet opplag på 350.000. Romanen «Jordmor på jorda – huset under Blåhammaren» kom ut i fjor og fikk strålende kritikker.

Ine Hoem fikk sitt gjennombrudd med albumet «Angerville» og singelen «This Year», som har over 4 millioner avspillinger på Spotify. Låten figurerte også i den amerikanske TV-serien Degrassi. I 2017 kom oppfølgeren «Moonbird», produsert i samarbeid med Tobias Fröberg (som også samarbeider med Ane Brun og Bjørn Eidsvåg). Hun har også turnert som support for Veronica Maggio. I januar 2020 kommer det første albumet hennes på norsk: «Hundre dager».

Artikkeltags