Se hvilke kulturprosjekter på Nordmøre som får støtte fra fylkeskommunen

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Over 40 søknader kom inn da fylkeskultursjefen lyste ut at det var pengestøtte å få til kulturprosjekter i andre halvår 2017.

Den samlede søkesummen er på 1,8 millioner kroner.

15 prosjekter er nå plukket ut, og de får til sammen 533.000 kroner. Blant de heldige finner vi tre på Nordmøre.

JazzåTeatret i Sunndal har fått 25.000 kroner til Prosjektet «Stjernestøv». «Stjernestøv» er et nyskrevet teaterstykke som omhandler utvandring og søken etter lykke gjennom gullgraving i Nord-Amerika.

Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal har fått 75.000 kroner. Pengene skal brukes til Prosjektet Stikk UT-ski 2017/18, med hovedfokus på nye turer for barn, turer i lysløyper og samarbeid om nye Stikk UT-ski-destinasjoner.

Tommy Fossum har fått 10.000 kroner til bokprosjektet «Lakselordene på Nordmøre og i Romsdal». Britiske lorder og ladyer, geistlige og krigshelter, polfarere og rike rømlinger besøkte området fra 1850-tallet. Mange kom igjen år etter år. De første britiske gjestene representerte en ny og fremmed verden for lokalbefolkningen, spesielt i kommuner som Sunndal, Surnadal, Nesset og Rauma – og i byene. Hvem var de? Hvorfor kom de? Hvilken betydning hadde de for lokalsamfunnene de holdt til?

Hele listen finner du her.

Totalt i år har fylket mottatt 120 søknader til en samlet sum av seks millioner.

- Dette er en markant økning fra tidligere, sier fylkeskultursjef Heidi-Iren Wedlog Olsen.

Artikkeltags