Unge filmskapere har laget reklame for Sunndal

Anna Sæbjørnsen, Audun Knutsen, Julie Nikolaisen og Lars Georg Kalseth spilte inn scener til sin film ved elva.Foto: Skjalg Molvær/ Genesis Film

Anna Sæbjørnsen, Audun Knutsen, Julie Nikolaisen og Lars Georg Kalseth spilte inn scener til sin film ved elva.Foto: Skjalg Molvær/ Genesis Film

Artikkelen er over 4 år gammel

Fem dagers filmskapercamp i Sunndal har resultert i kreative filmsnutter.

DEL

Profesjonelle filmskapere og produsenter har vært med under filmskapercampen, som ble arrangert i Sunndal denne uken.

14 unge filmskaperspirer har fått boltre seg i hele prosessen som kreves for å lage en film, og fått gode råd på veien.

– Vi har hatt fokus på både teori og praksis. Og selvfølgelig å ha det gøy, sier Christine Blass, som er prosjektleder og står i spissen for arrangementet sammen med kultursjef Ole Magne Ansnes.

Reklame for Sunndal

Den fem dager lange campen har resultert i flere filmer, som blir vist 26. september i år.

– Oppgaven gikk ut på å lage en reklamefilm for Sunndal kommune. Ungdommene måtte finne det typiske ved Sunndal. Oppgaven har de greid kjempebra, så vi gleder oss til å vise resultatet, sier Blass, og legger til at mange har benyttet seg av humor som virkemiddel for å løse oppgaven.

I fjor ble filmskapercampen arrangert i Averøy kommune.

– Flere av dem som var med i fjor var også med i år. Det viser at vi har et opplegg som settes pris på. Det var kjekt å se igjen noen av deltakerne fra i fjor, men også de helt nye fjesene.

Fra hele fylket

Ungdommene strømmet til Sunndal fra hele fylket.

– Vi har fått inntrykk av at de har hatt det kjempegøy disse dagene. De sier selv at de har lært utrolig mye, og det var noen slitne ungdommer som reiste hjem fra campen denne uka, sier hun.

Også foredragsholderne har fungert godt, mener Blass.

– Foredragsholderne har vært fantastiske. De har stått på både sent og tidlig for å hjelpe ungdommene, og de har fått utrolig god kontakt med hverandre.

Artikkeltags