Nordmøring med påskekrim – for barn

Lars Mæhle kommer med den åttende boka i en krimserie for barn like før påske.

Lars Mæhle kommer med den åttende boka i en krimserie for barn like før påske. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Sunndalingen Lars Mæhle er straks aktuell den ultimate påskekrimmen – for barn! Det forteller forlaget Vigmostad og Bjørke.

Det er den 11. mars som er satt som lanseringsdato for den åttende boka i serien Mysteriene i Kråkeslottet barnehage. I denne boken drar Leon og Live på jakt etter det bortgjemte påskeegget, og det er duket for tidenes barnehagemysterium!

Den ultimate påskekrimmen

Helt siden Bergenstoget plyndret i natt ble lansert med brask og bram dagen før palmesøndag i 1923, har «påskekrim» vært et begrep. Men aldri har vel noen skrevet en mer forbilledlig påskekrim enn det Lars Mæhle nå gjør, antyder forlaget.

I alle fall er det vel ikke så mange som har skrevet «påskekrim» for et så ungt publikum.

Sammen med makker Odd Henning Skyllingstad, som illustrerer serien, har han begått boka «Hvor er påskeegget?» For å finne det må Leon, Live og de andre barna dukke ned i mørke dyp, avdekke skjulte personer og dekode kryptiske beskjeder.

I hvert fall hvis de skal ha noe håp om å få i seg noe sjokolade før de blir hentet.

Gul fest

Det er klart for gul fest i Kråkeslottet barnehage. Men før festen kan begynne, må barna finne et påskeegg som Elin og Sven Ingvar har gjemt. På et ekstra lurt sted. Det blir en vanskelig leterunde for Leon og Live, Kråkeslottets detektiver. For noen ganger kan de voksne være like lure som barn. I alle fall nesten.

Serien som Mæhle og Skyllingstad har skapt de siste årene har fått mange godord, og Morten Olsen Haugen i Aftenposten sa det på denne måten om boka «Hvem har tatt pølsene»: «Dette er gull for gullungene. (...) Sjarmerende typer og et godt språklig og visuelt univers.»

48-åringen fra Sunndal brakdebuterte med ungdomsromanen «Keeperen til Tunisia» i 2002. Senere ble filmatisert under tittelen «Keeper’n til Liverpool » (2010). Dette var på mange måter en oppvekstskildring fra 70-tallet Sunndal, som på kinolerretet ble forskjøvet noe i tid. Hans store gjennombrudd kom i 2009 med fantasyromanen «Landet under isen» som han fikk flere priser for, blant annet Kulturdepartementets litteraturpris for barne- og ungdomslitteratur i 2010.

Men Mæhle har også levert krim for voksne. «Den stille flokken» ble i 2017 nominert til Rivertonprisen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken