Hevdet seg i konkurranse med de beste

Fredrikke Vist i sin senior drilldans solo. (Alle foto: privat)

Fredrikke Vist i sin senior drilldans solo. (Alle foto: privat)

Drillere fra Kristiansund skolekorps blandet seg inn helt i toppen da de møtte noen av landets beste drillere sist helg.

DEL

En del av utøverne fra Kristiansund skolekorps sin drilltropp deltok i Hedmark/Oppland-mesterskapet sist helg. Her fikk de konkurrere mot de fleste av Norges beste drillere.

– Det er stor stas å komme på pallen i en av de større konkurransene i landet, skriver hovedtrener Gro Waldal i en epost.

Fredrikke Vist klatret helt til topps i kategorien Drilldans solo beginner.

– Hun hadde en bra dag på gulvet og det var veldig kjekt å se at hun lyktes, skriver Gro Waldal.

Opp mot toppen

Thea Madeleine Waldal målte krefter mot de beste i landet i sin klasse drilldans juvenile solo og hun tok en sterk 2. plass.

– I klassen juvenile stiller alle mot alle, og man har ikke mulighet til å velge klasse etter nivået til utøverne. Dette gir derfor en pekepinne på hvor hun ligger an på nasjonalt plan og det er veldig gledelig å se at hun ligger opp i toppen. Med 2. plass og 69 poeng kvalifiserte hun seg også til NM i Bergen, skriver Waldal.

Thea Madeleine deltok også i duett preeten i lag med Runa Frøytun. Der var førsteplassen sikret, siden de var eneste som stilte i den klassen. Men poengsummen forteller at også de er kun et halvt poeng ifra NM kvalik.

Waldal synes også det er artig at preeten-troppen klarte å få en sterk tredjeplass.

– De stilte i kategorien drilldans. Der man skal formidle historien til musikken med en rutine bestående av en kombinasjon med drill og dans, sier Waldal.

God utvikling

Tross gode plasseringer synes Waldal likevel at det viktigste er at samtlige drillere har hatt en bra utvikling det siste året.

– Jessica Rolland og Thea Irene Gjernes var med for første gang med solo. De gjorde en bra figur på gulvet og det har forhåpentligvis gitt mersmak. Rekrutteringen er bra og vi har et godt miljø både blant utøvere og foreldre.

Søndag ettermiddag blir det for første gang et eget drillshow i Dahlehallen.

– Der er det gratis inngang og det vil bli solgt kaker /kaffe der. Ta turen og opplev drill på en helt annen måte enn på 17. mai, er oppfordringen fra Waldal.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags