Karle Gjernes får Kuliprisen

Karle Gjernes har gjennom mange tiår jobbet iherdig med å ta vare på historien på Smøla. Nå får han Kuliprisen.

Karle Gjernes har gjennom mange tiår jobbet iherdig med å ta vare på historien på Smøla. Nå får han Kuliprisen.

Smølværingen Karle Gjernes får Kuliprisen for 2018.

DEL

Kuliprisen er Nordmøre Historielags måte å hedre personer som har gjort en ekstra innsats for å fremme interessen for historisk arbeid på Nordmøre. Lørdag er det årsmøte i historielaget i Håndverkeren i Kristiansund, og da vil Karle Gjernes få overakt utmerkelsen, en statuett av Kulisteinen fra Smøla og et diplom.

«Kuliprisen er blitt et ikon blant historieinteresserte på Nordmøre», skriver Nordmøre Historielag i en melding.

I begrunnelsen for tildelingen heter det at Karle Gjernes får prisen for et meget godt og trofast arbeid for lokalhistorie på Nordmøre og spesielt på Smøla. Det har vært en glede og en ære å ha han som mangeårig medlem i Nordmøre Historielag og som en meget dyktig samler og formidler av vår viktige historie, skriver historielaget.

Samlende skikkelse

Kuliprisen er bare en av flere priser Karle Gjernes har fått. Han er en samlende skikkelse og har fått utrettet mye på Nordmøre og Smøla, mener historielaget.

«Han har vært en initiativtaker for å få i gang Smøla historielag og et bygdearkiv for Smøla. Og har på den måten vært med å sikre Smølas historie for ettertiden. Karle Gjernes har en bred og allsidig utdannelse og arbeidserfaring og er visjonær og klarsynt», skriver historielaget.

Etter foredrag av prisvinneren blir det enkel servering og årsmøte. De som deltar på årsmøte får også en gave fra historielaget.

Artikkeltags