Sivertsens Carlsen-bok ut i Tyskland

Aage G. Sivertsens bok om Magnus Carlsen kom ut i Tyskland før helga. (Arkivfoto)

Aage G. Sivertsens bok om Magnus Carlsen kom ut i Tyskland før helga. (Arkivfoto)

Artikkelen er over 1 år gammel

Aage G. Sivertsen fikk gitt ut sin bok om Magnus Carlsen på tysk før helgen.

DEL

Det er et av de store forlagene i Tyskland, Osburg Verlag, som gir ut boka.

Kagge Forlag slapp «Magnus» på det norske markedet for halvannet år siden. Boka handler like mye om psykologi, oppdragelse og pedagogikk som om sjakk, og har fått god mottakelse.

Flere språk

Kristiansunderen Sivertsen har gitt ut flere bøker, blant annet om andre verdenskrig, taterutryddelse, kriminalitet og ADHD. Dette er første gang har får overtsatt en av sine bøker til et annet språk.

– Jeg har lenge hatt lyst til å skrive en bok som blir oversatt. Nå fikk jeg sjansen med Magnus-boka, og målet er at den vil bli oversatt til så mange språk om mulig, sa Sivertsen til Tidens Krav i fjor.

Også i Russland skal det ha vært interesse for å gi ut boka. Men det økonomiske tilbudet var for dårlig, sa Sivertsen til TK i fjor.

I godt selskap

- Det har vært en ære å samarbeide med et av Tysklands største forlag. Av andre norske forfattere som forlaget har oversatt, finner vi Ketil Bjørnstad, Vigdis Hjorth og Roy Jacobsen. Jeg er i godt selskap - og ydmyk, skriver Sivertsen på Facebook.

Han tror også at hans neste to bøker vil ha interesse utover vårt lille land. «Prosessen mot Svanhild» kommer ut i høst.

Oversettes til tysk

Artikkeltags