Gå til sidens hovedinnhold

Jo Sverre platedebuterer

Artikkelen er over 4 år gammel

Coldplay på rindaling.

Jo Sverre Sande fra Rindal har en fortid som gitarist og vokalist i bandet Swiks, men valgte for et par år siden å gå solo. Det er mange i landet som rent musikalsk befinner seg i den noe nostalgiske og litt såre visepoptradisjonen og synger på dialekt - men Jo Sverre er kanskje den med størst suksess som synger på pur og bred rindaling. 

Mest spilt

Etter at han singeldebuterte i 2015 med «Glad du sjer me», har «Norges svar på Chris Martin og Coldplay» høstet lovord og superlativer fra publikum, kritikere, unger og bestemødre. De tre suksess-singlene «Ka Om», «Ostoppele» og «Takka Fer Det Oss Ha Fått», har bidratt til at Jo Sverre har gått fra å være en ukjent visesanger til å bli en de mest spilte artistene på norsk radio det siste året.

Foruten A-listinger på ymse radiostasjoner har Jo Sverre spilt på Pstereo, Rikskonsertene, by:Larm, Trondheim Calling og OverOslo. Det er ingen overdrivelse når vi nå påstår at den 26 år gamle rindalingen for alvor er i gang med etablere seg som en av landets mest lovende artister. Og selvsagt er albumet rett rundt hjørnet og like nedi svingen.

Storslått

Fredag 10. november slippes fullengderen «E». E betyr «jeg» på Jo Sverres dialekt, og var etter sigende et naturlig navn på debutplaten - «10 fengende og storslåtte poplåter, hvor Jo Sverre lar sine personlige betraktninger rundt livet og samfunnet, komme til overflaten», som det står i presseskrivet. (Saken fortsetter under bildet)

 

Albumet er produsert av Conor Patrick, og innspilt sommeren 2017. Kristoffer Lo (Highasakite, Trondheim Jazzorkester) bidrar på låta «Dåggånj så aljder kom». De øvrige ni låtene er titulert som følger:  «Revolusjon», «Ostoppele», «Ka om», «Nå ækte», «Prøva ferstat» , «Ljåen blenka over blomstereng», «Æn lysar væg», «Sjer du dansa» og «Æn sjans, ett liv».

Kommentarer til denne saken