Rindal skimuseum er som eneste museum i Norge foreslått til The European Museum of the Year Award 2017. Fredag var det tid for presentasjon.

Fra Rindal stilte Kari-Elin Bolme Løfaldli og Inga Dalsegg, som begge fortalte om museet, arbeidet med frivillige og sportsklubber i Museum of Contemporary Art.

- Vi føler at det gikk bra. Kari-Elin i bunad og jeg i strikket rindalsdrakt svettet litt, men antrekket slo nok an. Jeg løftet litt på stakken og viste fram skistrømpene og mormors skisko. Publikum lo et par ganger, og det må vel tas som et godt tegn, sier Inga Dalsegg.

Giganter

Noen av museene Rindal konkurrerer med er giganter med tre milllioner besøkende i året. Det er lite realistisk å tro at Rindal skal kunne kjempe om den aller gjeveste prisen med slike motstandere.

- Men det er flere priser. Bitte små som vi er har vi likevel flere frivillige enn mange av de store, og det er noe son kanskje sjarmerer juryen, sier Dalsegg.

Det er bare Norge og Finland som har sportsmuseum som deltakere. Finnene viste til hvor små de var i en kommune med bare 10.000 innbyggere...

Imponert

Både Løfaldi og Dalsegg er mektig imponert over hva som finnes av museer på kontinentet.

- Det er 46 museum som deltar her. Etter å ha sett hva de har å tilby, har jeg fått mange reisemål på lista mi over plasser jeg bare MÅ besøke, sier Dalsegg.

Prisutdelingene skjer lørdag kveld.