-Direktøren sa han heiet på oss

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Det ble ingen pris til skimuseet i Rindal under The European Museum of the Year Award 2017, men Inga Dalsegg rapporterer om at turen til Zagreb har vært en stor opplevelse.

– Vi føler oss uansett utrolig beæret over å få være her. I tillegg opplevde vi at direktøren ved det Arkeologiske Museet her i Zagreb kom bort til oss og sa han var skuffet over at vi ikke fikk noen pris for vi var hans favorittmuseum. Han og flere av hans kolleger hadde heiet på Rindal Skimuseum. Vi har fått så mange kommentarer på Rindalskofta og -skistrømpene og hvor disse kan kjøpes så det er mulig vi må begynne å sende Rindalsstrikk rundt i Europa nå.

Prisfestens store vinner ble Det Etnografiske Museet i Genève.

Arrangementet i Zagreb strakte seg over flere dager. Fredag kveld var det presentasjon av alle museene.

Les mer om saken her: Viser seg fram i Zagreb

Prisutdelingen var lørdag kveld, etterfulgt av en gallamiddag. Her ble vinneren og alle andre som fikk priser og hederlig omtale hedret.

Gjengen fra Rindal reiser ikke helt tomhendt hjem. En diplom er med i bagasjen tilbake til Norge.

– Tidligere i dag mottok vi diplom sammen med alle de andre nominerte museene. Dette er museums verdens svar på Oscar. så vi er storfornøyd med å ha blitt nominert og fått opplevd så utrolig mye her denne uka. Mens vi har vært her har vi for øvrig også fått rapport med foto fra museet der vi ser at Museunsvenner har hogget og kløvd veden på museumstunet mens vi er her! Slikt setter vi pris på. Vi takker alle dere der hjemme som har fulgt med oss på denne turen og krysset fingrer og tær og heiet på oss. En ekstra stor takk til alle i Museets Venneforening, sier Inga Dalsegg.

Les også:

Kan få europeisk museumspris 

Rindal kan få museumspris

Rindal skimuseum er foreslått til Europeisk museumspris

Artikkeltags