Dr. Donald J. Huebner er professor ved Texas State University. Han oppdaget Inga Dalseggs kunst ved en tilfeldighet for to år siden, da han var en tur til Oslo. Han ble fasinert av kunstneren fra Rindal og har fulgt henne siden.

Så når geografistudentene skulle planlegge klassetur, var Huebner en pådriver for å få lagt denne turen blant annet til Rindal. De startet for nesten en måned siden, og har vært innom Reykjavik, Oslo, Bergen, Trondheim, og nå altså Rindal.

Mer enn Dalalåven

Klassen på 12 kom fra Trondheim til Rindal mandag, for å være der i tre dager i lag med Inga Dalsegg. 

Inga ville vise dem mer enn bare Dalalåven og bildene sine.  Hun tok kontakt med iTrollheimen (Gøran Bolme) og Britt Grete Moen, og mandags kveld var det klart for «Trolltur» i Trollheimen, med lokal mat, sang og opplevelser.

Været var ikke det beste. Men gjengen fra Texas var sporty og alle hoppet ut i badekulpen oppe i Folldalen.

- Det var litt kaldt, men med god varm Trolldrikke, trollsuppe og trollkrem så var dette en super opplevelsen, forteller Sara Brooks, som er av deltakerne fra Texas.

Hun forteller at dette har vært en fantastisk reise.

Kommer gjerne tilbake

Dr. Huebner kan tenke seg å komme tilbake til Rindal.

- Kunsten til Inga Dalsegg er stor og fascinerende, jeg har kjøpt kort og bilder fra hennes internettside. Og historiene om trolla i Folldalen og opplegget mandags kveld, var fascinerende.

Tirsdag var det omvisning på Dalalåven. En sprudlende gjeng storkoste seg med bildene og Inga fortalte om sin interesse for kunst.

Dr. Donald J. Huebner forteller at han håper på å komme igjen om to år med en ny klassegruppe.

- Denne opplevelsen fra Rindal var mer enn vi forventet, vi kom for bildene, men vi fikk oppleve masse andre ting. 

En runde på Rindal Skimuseum ble det også tid. Tirsdag kveld var det Morten Gåsvand som bydde på bilder og foredrag fra sine reiser.

Utstilling i Texas?

- Hva betyr dette for deg, Inga?

- Dette er stort. Jeg har allerede hatt flere utstillinger i USA og jeg håper nå dra til Texas for å holde utstilling der. Det å komme fra lille Rindal er ingen hindring for å komme seg ut i verden, det kan heller være en fordel å komme fra en liten plass.

Inga trekker også fram det gode samarbeidet mellom lokale aktører på lokal mat, opplevelser i fjellheimen samt overnatting og masse mer som Rindal kan by på. Dette kan bidra til at turistene stopper opp og vil oppleve Rindal og den fine naturen kommunen har.