Øverbygda er blitt revybygda

GJENGEN: Trond Ivar Fiske Pedersen (foran til venstre), Jorund Talgø, Ann Kathrin Moen (bak til venstre), Mira Sæther, Silje Beate Gulbrandsen Holten, Søgni Mogstad Strand, Odd Inge Nerland (delvis skjult bak), Ane Mogstad Strand, Håvard Fiske, Hanne Moen Fiske, Kristian Nerland, Øyunn Fugelsøy Aune, musiker Per Holten og Gøran Bolme.

GJENGEN: Trond Ivar Fiske Pedersen (foran til venstre), Jorund Talgø, Ann Kathrin Moen (bak til venstre), Mira Sæther, Silje Beate Gulbrandsen Holten, Søgni Mogstad Strand, Odd Inge Nerland (delvis skjult bak), Ane Mogstad Strand, Håvard Fiske, Hanne Moen Fiske, Kristian Nerland, Øyunn Fugelsøy Aune, musiker Per Holten og Gøran Bolme.

Artikkelen er over 2 år gammel

Nesten alle i øverbygda gikk for å se «Øverbøggrevy´n 2017».

DEL

Med cirka 150 på forestillingen i ettermiddag og enda noen flere på kveldens show, fast trampeklapp og gapskratt på flere av sketsjene, kan vi trygt slå fast at gjengen i Øvre Surnadal klarte å gjenta suksessen fra første revy for to år siden.

Den gang var det faktisk første gang man kunne invitere til revy i grendehuset Sagatun. To år etterpå var omtrent den samme gjengen klare med oppfølgeren som enkelt og greit ble kalt «Øverbøggrevy´n».

Lokalt

Publikum storkoste seg gjennom de mange sketsjene, der de aller fleste hadde et veldig lokalt innhold – slik det skal være i en bygderevy. For alle som ikke bor i bygda – og det er jo noen av oss – kan det derfor av naturlige grunner være vanskelig å oppfatte alle poeng.

Det var likevel ikke verre å være utbygdes under «Øverbøggrevy´n» at vi klarte å oppfatte det meste. Noen av bygdas hendelser og personer ble grundig beskrevet. Både veibygging med røde og grønne lys, megaopplegget i liene opp mot trafostasjonen, Solmund Solstads oppkjøp av gårdsbruk og mye annet ble presentert med morsomheter.

Gjengen på scenen oser kvalitet, og det var ikke mange av innslagene som kommer under benevnelsen nedtur. Det startet nesten i drøyeste laget, i samtalen mellom de to på HV-øvelse, som ble enige om at det ikke var så mye å klage på, tross alt. Der var de innom mye, blant annet valgene man har i forbindelse med egen død. Massegrav-poenget syntes jeg ikke var noe særlig.

Ramlet av

Julenissens travle julaften ble godt framført av Hanne Moen Fiske. Det aner oss at et av poengene med sketsjen var å ramse opp så mange tall og størrelser at vi skulle ramle av lasset. Og det gjorde vi, slik også skribenten spilt av Gøran Bolme gjorde i sine notater. Men artig var det.

Grensevakta i Rindal, som kontrollerte alle som forlot Trøndelag (og Rindal), var i alle fall fornøyelig, selv om vi håper at det ikke blir riktig så strengt når naboene våre forlater oss til fordel for Trøndelag om ikke så lenge. Det var i alle fall godt å se at vakta satte kursen for Surnadal på poltur.

Bøgdahistoriå på 5 minutt var et innslag der man virkelig måtte konsentrere seg for å få med seg den innholdsrike historien til øverbygda. I sin form og sitt innhold var dette et av de bedre, godt framført av Øyunn Fugelsøy Aune, assistert av Ane Mogstad Strand og Kristian Nerland.

Gapskratt

Røv Light District – godt inspirert av mer kjente gater på større plasser enn Røv – var et kjempeinnslag der flere av bygdas personligheter fikk komme til sin rett. Noen av dem til og med spilt av eget avkom.

Sanitetsforeningen i Øvre Surnadal er heldigvis mye mer effektiv og strukturert enn sketsjen om dem antydet. Det finnes det mange eksempler på. Men det ble gapskratt av framføringen, der både sladder, baking og andre artigheter ble flott framført av unge menn i jålete og fargerike kjoler.

Det er mange storartede sangere i revygjengen, som hever nivået betraktelig. Og når man ikke har verdens beste dansere å ta av, lager man innslag der nettopp det å være usynkron er poenget. Fabelaktig, det også.

I sum: Det er beint fram imponerende at en såpass – unnskyld – liten plass som øverbøgda i Surnadal klarer å mønstre så mange underholdere på en og samme scene – samtidig. Det var to år siden sist, så nå kan vi sikkert gå ut fra at det er blitt tradisjon med 3. juledagsrevy annethvert år i Sagatun.

Aktører

Disse var med: Trond Ivar Fiske Pedersen, Jorund Talgø, Ann Kathrin Moen, Mira Sæther, Silje Beate Gulbrandsen Holten, Søgni Mogstad Strand, Odd Inge Nerland, Ane Mogstad Strand, Håvard Fiske, Hanne Moen Fiske, Kristian Nerland, Øyunn Fugelsøy Aune, Hugo Pedersen og Gøran Bolme.

Musikere: Per Holten, Lubomir Alexandrov og Kristen Røe.

Lyd: Rune Dalager.

Lys: Knut Arne Fiske Pedersen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken