Rakk så vidt å sette fra seg kontrabassen før han mottok pris

Spellemannprisen for 2016 ble delt ut i forskjellige kategorier lørdag kveld. Årets pris i klassen Folkemusikk gikk til Anders Røine. Til høyre freiøyingen Sondre Meisfjord.

Spellemannprisen for 2016 ble delt ut i forskjellige kategorier lørdag kveld. Årets pris i klassen Folkemusikk gikk til Anders Røine. Til høyre freiøyingen Sondre Meisfjord. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Travel lørdag for freiøyingen Sondre Meisfjord da han fikk sin tredje Spellemannpris.

DEL

Med nominasjon for tre plater – derav to av de fire i folkemusikkategorien – skulle det godt gjøres om ikke Meisfjord sikret seg minst en.

– Ja, det var nesten helgardering, fastslår han leende – i bilen på vei til Hamar hvor han skal være klar til å gå på scenen klokka 19.30 i kveld.

Dermed ble det en svært så travel kveld.

For Meisfjord spilte også på Sentralen i Oslo umiddelbart før prisen for årets Spellemannpris i klassen folkemusikk/tradisjonsmusikk skulle deles ut.

Det gjorde han sammen med Gjermund Larsen Trio, nominert for «Salmeklang».

Det var imidlertid Anders Røines «Kristine Valdresdatter» som tok hjem prisen.

– Bra uttelling

Det første Meisfjord spør om når vi får tak i ham i bilen på vei nordover til ny spillejobb, er imidlertid om prisen i jazzklassen er utdelt. Det var den, og Meisfjords Come Shine, som var nominert for plata «Norwegian Caravan» sammen med Kringkastingsorkesteret, fikk ikke den prisen. Den gikk i stedet til Nils Petter Molværs «Buoyancy».

- Var det den du hadde håpet mest på?

– Jeg håpet på alle selvfølgelig, sier Meisfjord, som tidligere har mottatt to Spellemannspriser, sammen med nettopp Come Shine og Gjermund Larsen Trio.

– Men det ble bra uttelling i folkemusikkategorien da, med både spilling og pris. Jeg rakk bare så vidt å sette fra meg kontrabassen før jeg måtte opp på scena igjen.

I tillegg, senere på kvelden, fikk Gjermund Larsen Trio TONOs komponistpris for «Salmeklang». Slik sett ble det en halv pris ekstra ...

Ny stumfilmmusikk

Anders Røines plate «Kristin Valdresdatter» er et helt spesielt prosjekt, forteller Sondre Meisfjord.

Musikken har han nemlig skrevet til det som var Norges siste stumfilm med samme navn. Denne ble utgitt i 1930.

– Når vi har spilt musikken live, er det foran filmlerretet.

Røine spiller vanligvis i en duo med Marit Kalberg, men i stumfilmorkesteret supplerer Meisfjord på bass og Hans Hulbækmo på trommer.

– Plata har vært nesten ukjent blant andre enn «hard core» folkemusikkinteresserte. Derfor er det artig at den nå får oppmerksomhet, sier Meisfjord.

Til Vossajazz

– Hva har en slik pris å si?

– Jeg tror det er med å skape oppmerksomhet rundt konseptet. Det blir lagt merke til i musikkmiljøet, sier Meisfjord.

Kanskje vil det også gi flere muligheter til å komme ut med musikken. Foreløpig er Vossajazz i mars den eneste bookede konserten i framtida.

Men for Sondre Meisfjord selv går det i rasende fart, og i kveld er det altså Hamar som er stedet. Så vil tida vise om prisvinneren vil rekke tilbake til Spellemann-nachspielet.

Les saker fra din kommune

Her har vi samlet nyheter fra kommunene på Nordmøre:

Kristiansund, Aure, Averøy, Eide, Halsa, Gjemnes, Tingvoll, Smøla, Sunndal, Surnadal, Rindal.

Artikkeltags