Trine skal slåss for kulturhuset

Trine Skei Grande får omvisning i Festiviteten av (fra venstre) stortingsrepresentant Pål Farstad, politisk rådgiver Åsmund Prytz og varaordfører Ragnhild Helset.

Trine Skei Grande får omvisning i Festiviteten av (fra venstre) stortingsrepresentant Pål Farstad, politisk rådgiver Åsmund Prytz og varaordfører Ragnhild Helset.

Artikkelen er over 3 år gammel

Trine Skei Grande lover at planene for Opera- og kulturhus i Kristiansund skal bli fulgt opp i vår.

DEL

Venstres leder skal ha sin del av æren for at opera- og kulturhusplanene i Kristiansund fikk sin enstemmige merknad i familie- og kulturkomiteen på Stortinget før jul.

Onsdag var hun på besøk i Kristiansund for å bli oppdatert, og for å se nærmere på hvilke lokaler opera, bibliotek og museum lever under i dag.

– Det er vanskelig å sitte utenfor regjering og få til nye bygg. Men både jeg og Pål (Farstad) skal følge opp merknaden og passe på at den holder seg på prioriteringslista. De 20-22 millionene som kreves for å komme i gang bør det være mulig å få til i år, kanskje allerede ved revidert budsjett, sa Grande til Tidens Krav etter oppsummeringsmøtet.

Viktig med lokal enighet

Venstre-lederen tror endringen i Høyre lokalt i Kristiansund var svært viktig for at det ble en enstemmig merknad.

– All erfaring viser at det er vanskelig å få til så store prosjekter hvis flertallet er lite.

Både Trine Skei Grande og hennes politiske rådgiver Åsmund Prytz viste stor interesse og stilte gode og krevende spørsmål under oppdateringen, hvor alle de fire leietakerne var representert.

Kompleksitet rundt scenetårn, viktigheten av flere matstasjoner og hva som gjør bygget så kostbart var blant tema som ble luftet.

Ble oppdatert

Samlokalisering er nøkkelen for å få til opera- og kultur- huset, minnet Kristiansunds kultursjef Eigunn Stav Sætre på. Hun viste tegninger, orienterte om sitteplasser, konsertsal, øvringsrom, fellesarealer og museumsmagasin.

– Vi investerer ikke maksimalt i teknisk utstyr, men satser heller på å leie inn når det trengs, sa kultursjefen.

Biblioteksjef Elisabeth Soleim viste til hva Plassen hadde betydd for befolkningen i Molde.

– Bibliotekene er en stadig viktigere samfunnsaktør, og det er ikke fritt for at vi er litt misunnelige på moldenserne denne gangen, sa Soleim.

Les saker fra din kommune

Her har vi samlet nyheter fra kommunene på Nordmøre:

Kristiansund, Aure, Averøy, Eide, Halsa, Gjemnes, Tingvoll, Smøla, Sunndal, Surnadal, Rindal.

Artikkeltags