Rigger klart til kunstutstilling

Olav Karlstad- Surnadal kunstforenings dyktige handyman monterer de siste bildene før åpningen lørdag.

Olav Karlstad- Surnadal kunstforenings dyktige handyman monterer de siste bildene før åpningen lørdag.

Av

Lørdag er det åpning av kunstutstilling «Haustlys» i Finstua i Surnadal kulturhus .

DEL

Alle er velkommen når Surnadal kunstforening åpner Utstillinga «Haustlys» lørdag. Onsdag kveld vart utstilling satt opp i Finstua i Surnadal Kulturhus. Det er kunstnerne Stig Andresen fra Feiring som har slekt på Nordmøre, Bjarne Nielsen og Kari Selnes fra Tornes keramikk- og tekstilverksted og Marlene Nørhave fra Danmark.

Sjelden har vi sett så mange små og større vakre malerier i blåtoner med abstraherte landskaper på ett brett som Stig Andresen viser her. Han har og grafiske bilder i ulike teknikker.

Bjarne Nielsen og Kari Selnes, fra Tornes keramikk- og tekstilverksted stiller ut tekstiler og små og større keramikkvaser i det som Bjarne selv beskriver som ” en besettelse og lidenskap i krystallglasurer”. Kari Selnes kjøper hvitt og naturfarget silke og lin som hun farger og så skaper puter, duker, veggtekstiler og sjal, de fleste med figurative dekor og mønster i silketrykk. Kari Selnes fikk også ett av de store veggtekstilene antatt i den juryerte utstillinga Lauvfall Som Surnadal kunstforening arrangerte i september.

Anna Ingeborg Nordvik og Sissel beundrer dansk glasskunst

Anna Ingeborg Nordvik og Sissel beundrer dansk glasskunst

Marlene Nørhave har mange ulike dekorative glassarbeider, fra små ørepynt og julepynt til lysestaker.

Vi som satte opp utstillinga syntes det vart ei sjelden vakker utstilling med mange ulike uttrykk. Her er det mulig å kjøpe små eller større gaver til seg sjøl eller andre og få dem med seg ”fra veggen”. Bildene må nok bli i Finstua i 14 dager før de kan bli med heim, men det meste av de andre objektene kan du kjøpe direkte.

Tordenskjold songlag skal innlede utstillinga, kanskje med juletoner. Det blir gratis kaffe, te og kake til alle frammøtte.

Sissel Halset Storslett beundrer krystallglasurvase

Sissel Halset Storslett beundrer krystallglasurvase

Ett av måla til kunstforeninga er å vise ulike kunstuttrykk til folk. Det er gratis å komme og se. Vi ønsker flere medlemmer, unge og eldre. Som medlem er du med i kunstlotteri med trekning på årsmøtet midt i februar. Igjen Velkommen.

Artikkeltags