Hun har ikke ligget på latsiden i ferien; – Har sittet ute og laget ti nye låter, smiler Tea Megaard.

Alene på scenen med gitaren fikk et begeistret publikum høre gitarrock med særpreg.

– Klart, når hun har en sånn kreativ åre får musikken et helt annet personlig fingeravtrykk. Med et personlig preg kommer både artisten og publikum mye nærmere musikken. Vi merker at hun fått et spesielt forhold til stoffet, sier den erfarne musikkpedagog, gitarist og lydmann Rune Dalager, som har frontet mange store oppsetninger med musikkmiljøet i Surnadal.

Stortalentet er ekstra spent denne ferien. I august slipper hun sine to første låter ute i eteren: «The fight» og «Realize me». Hun har opprettet egen profil på Indigo boom. Alle kan laste opp låtene derfra. De blir også tilgjengelig på alle viktige streamingplattformer.

– Det er ingen latmannsjobb å bli musiker, smiler hun, og forteller med glimt i øyet at hun har fått solskille på kroppen etter å ha sittet og jobbet ute i sola med gitaren.

Farens enorme LP-samling ble flittig spilt i barndommen. Senere er hun blant annet inspirert av dem engelske gitarartisten Ed Sheeran. Tea Megaard er ikke den som er ivrigst på ferdigprogrammert datapop.

– Det skal være ekte og akustisk. Jeg liker det ekte og råe i den urørte instrumentlyden.