Håper på 10.000 til Sting-konserten

Stor satsing: Bjørn Michelsen (fra venstre), Anders Bjerkelund, Thomas Ingebrigtsen, Tor Olsen, Lars Erik Grødal, Hans Mellemsæther og Kjell Otto Hoel gleder seg til å ta imot Sting i juli neste år.

Stor satsing: Bjørn Michelsen (fra venstre), Anders Bjerkelund, Thomas Ingebrigtsen, Tor Olsen, Lars Erik Grødal, Hans Mellemsæther og Kjell Otto Hoel gleder seg til å ta imot Sting i juli neste år.

Sting kan regne med å bli møtt av 10.000 mennesker når han kommer til Arena Nordvest 4. juli.

DEL

Ishallen blir åstedet for tidenes kulturarrangement i Kristiansund når verdensstjernen kommer neste sommer for å holde en av sine to konserter i Norge.

Konserten blir også en test, både for ishallen og byen, på hvor store arrangement av denne typen man tåler. Vi må tilbake til 1950-tallet for å finne like mange mennesker på et sports- eller kulturarrangement i Kristiansund.

– Vi åpner billettsalget mandag klokka 09. I Bodø i fjor ble det solgt 10.000 billetter i løpet av 12 minutter. Konsertvirksomhet er en risikosport, men når det gjelder akkurat Sting føler vi oss rimelig sikre på at dette skal gå bra, sier Thomas Ingebrigtsen.

Han er konsulent for det nye selskapet Nordvest booking, som står som arrangør av konserten. På eiersiden i selskapet sitter Bjørn Michelsen og Lars Erik Grødal.

Verdensstjerne

Gordon Matthew Thomas Sumner startet karrieren i bandet The Police i 1977 og rakk å få med seg seks Grammy Awards og to Brit Awards før han solodebuterte i 1985. Han ble en verdenssensasjon over natta, ikke minst på grunn av monsterhiten «If you love somebody set them free». Siden den gang har det kommet 13 album, det har blitt 10 Grammy Awards, tre Oscar-nominasjoner – og 100 millioner solgte album!

Sting har ikke bare markert seg som sanger og musiker, han er også skuespiller, forfatter og miljøaktivist. Han har vært i Norge flere ganger, senest i fjor. I år er han på en større Europa-turné, derfor bare to konserter i Norge: I Kristiansund og Kongsberg.

Nordvest booking as har skaffet seg flere samarbeidspartnere til Sting-konserten.

Braatthallen sitter på en betydelig teknisk kompetanse og er også vant med å sørge for mat og drikke til store lag. Fantastisk at det går an å samarbeide på denne måten, sier daglig leder Kjell Otto Hoel.

Sparebank 1 Nordvest har stilt med bankgarantien. Hans Mellemsæther sier at ingen i banken sover dårlig om natta av den grunn.

– Vi har vært positivt innstilt til å bidra til slike arrangementer hele tiden. Men vi ga ikke grønt lys før vi hørte hvilken artist det ble. Sting blir utsolgt, sier Mellemsæther, som selv er stor fan både av The Police og Sting.

Tor Olsen i Arena Nordvest viser til at slike konserter er akkurat det man beskrev da prosjektet ble lansert.

– Dette blir nesten like viktig som skøytevirksomheten. Nå kan vi etablere oss som en konsertby.

Utfordringer

Å skulle ta imot 10.000 mennesker byr på flere utfordringer. Thomas Ingebrigtsen er som leder for Tahiti-festivalen vant til å hanskes mye folk, men ikke i så store mengder som det er snakk om 4. juli 2018.

– Det er umulig å si hvor mange tilreisende det blir. Men vi må jobbe med overnatting og transport. Dette blir en test på hvor mye byen tåler. Alt ligger an til en folkefest, men da må kristiansunderen være med på en liten dugnad. Dette er første gangen vi gjør noe så stort, og resultatet er viktig for om vi kan gjenta det.

– Det finnes altså planer for flere store konserter i byen?

– Ja, det gjør det. Det er ikke mange innendørshaller i Norge som har en slik kapasitet som ishallen i Kristiansund. Det skal vi klare å utnytte, sier Thomas Ingebrigtsen.

Artikkeltags