Samles til Byfesten

Utstilling: Hege Holten er en av dem som jobber med å få i stand utstilling i lokalene til tidligere Vintage Gitar. Hun er takknemlig for responsen både fra kunstnere som bor på Nordmøre og de som har forlatt regionen, men fortsatt husker hvor de kommer fra.

Utstilling: Hege Holten er en av dem som jobber med å få i stand utstilling i lokalene til tidligere Vintage Gitar. Hun er takknemlig for responsen både fra kunstnere som bor på Nordmøre og de som har forlatt regionen, men fortsatt husker hvor de kommer fra.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Mange kunstuttrykk har fått plass i lokalene til tidligere Vintage Gitar under Byfesten lørdag.

DEL

Byfesten 2016 har utviklet seg til å bli noe mer enn musikalske aktiviteter på Kongens Plass fredag og lørdag kveld.

Kulturfabrikken, som primært jobber med å få omgjort de tidligere lokalene til Midt Norsk Fôr i Vågen til en kulturarena, har engasjert seg gjennom Kultur i Sentrum. En av ildsjelene, Hege Holten, har bidratt sterkt til at den tidligere gitarbutikken på Kongens Plass lørdag blir et galleri.

– Vi har fått god respons fra mange, ikke minst de som har startet sin utdanning i Kristiansund. Vi setter også stor pris på at kunstnere som er utflyttet fra Nordmøre og som ikke selv kan være til stede har tatt seg bryet det er å få sendt bilder hjem, sier Hege Holten.

Fersk i faget

Blant utstillerne finner vi unge Frida Farstad som nettopp har startet på Kunst, design og arkitektur ved Kristiansund videregående skole.

Anders Røkkum fra Averøy er en av Bergens mest aktuelle illustratører. Arna Kristine Lund Johnsen fra Kristiansund er verksmester i vev ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har spesialisert seg på fotografi og tekstil, er blitt tildelt statens kunstnerstipend.

Flyttet tilbake

Tora Øidvin Greve har flyttet tilbake til Nordmøre etter å ha tatt videre utdanning innen kunst og håndverk, kultur og samfunnsfag og etiske studier. Heidi Eilertsen er selvlært. Hun jobber mye med akvarell, blekk og pastell og har stort fokus på sterke farger.

Marit Vaagen Røe er også en hjemvendt nordmøring. Jobber som  bioteknolog og driver med foto på si. Hun flyttet hjem til Kristiansund i sommer.

Musikk og tegning

Jan Vidar Stensønes er mest kjent som musiker. På utstillingen har Jan Vidar akvareller som arrangøren tror selv den mest proffe kunstanmelder skulle streve med å sette i bås.

Miriam Skeide Brandstad er eiendomsmegleren som valgte å følge drømmen og ble fotograf. Serina Malen Albertsen jobber ved Kristiansund VGS. Hun maler med blekk, akrylblekk, pastell, tempera, gouache, kull og blander ofte disse i bildene sine.

Artikkeltags