Dette er de mest slukte seriene på Netflix

Gilmore Girls

Gilmore Girls Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Netflix har endret seervanene til folk i hele verden.

I dag kan man se tv-serier og andre programmer når, hvor og hvordan man vil, i sitt eget tempo. Dette har banet vei for en ny type atferd: seriesluking.

På én dag gjør serieslukere noe andre bruker flere uker på. De ønsker å være først ute med å se gjennom en hel sesong – første døgnet etter den slippes – og nordmenn rangerer som de femte mest ivrige i hele verden. Slått av Canada, USA, Danmark og Finland.

Det melder Netflix i ei pressemelding.

I bunnen av saken ser du de 20 mest populære serien.

Totalt 8,4 millioner medlemmer har valgt å seriesluke sesonger i løpet av tiden som Netflix-medlem. Og denne seeratferden blir stadig mer vanlig. I 2016 var det 20 ganger flere serieslukere enn i 2013.

– Det er en unik tilfredsstillelse som kommer når man fullfører en historie – uansett om det er siste side i en bok, eller de siste klimatiske øyeblikkene i favorittserien din, sier Brian Wright, som er Vice president for originalserier.

– Netflix tillater deg å se på en måte man aldri kunne før, og det er ingenting som er bedre enn å se en serie engasjere medlemmene våre og tenne lidenskapen for å se mer.
 
«Et år med Gilmore Girls» samlet flest serieslukere både i Norge og verden over, i døgnet etter premieren, men førsteplassen varierer etter land: ☺Fortsatt under samme tak» er soleklar vinner i Ecuador, «Club de Cuervos» er toppscorer i Mexico og «Marvel’s The Defenders» tar kaka i Korea.
 
Vi finner serieslukere verden over, men Canada har høyest prosentandel serieslukere som ser ferdig en sesong ett døgn etter slipp. Og hva er det de velger å sluke? Det er selvsagt deres egen nasjonalskatt, T«Trailer Park Boys».

Artikkeltags