Rapport fra landet hvor myndighetene lukker øynene

Carmen Barrantes i samtale med tidligere Nordic Light-leder Anne Lise Flavik.

Carmen Barrantes i samtale med tidligere Nordic Light-leder Anne Lise Flavik.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Under Nordic Light rapporterte Carmen «China» Barrantes om mennesker som lever i gråsonen av loven i Peru, et sted hvor myndighetene og verden for øvrig lukker sine øyne.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Nordic Light International Festival of Photography er ikke redd for å sette søkelyset på kontroversielle områder rundt om i verden.

Carmen «China» Barrantes arbeider med mennesker som lever i gråsonen av loven i Peru, et sted hvor myndighetene og verden for øvrig lukker sine øyne. Torsdag var hun i Caroline og fortalte sin sterke historie.

Undercover

Den peruanske fotoreporteren ble kjent da hun dokumenterte folkets store misnøye rundt diktaturet til Morales Bermudez på 80-tallet.

Hun er advokat og sosialforsker, noe som har hatt stor innvirkning på hennes fotografiske arbeid.

Hun har lenge arbeidet undercover for å dokumentere de grusomheter som finner sted rundt gullgravingsdistriktene i den peruanske delen av Amazonas. Her er det totalt mangel på grunnleggende menneskerettigheter og levelige arbeidsforhold. I tillegg er det et høyt omfang av menneskehandel, der spesielt mindreårige jenter og gutter er utsatt for både vold og seksuelt misbruk.

– Livet her er ikke verdt noe og myndighetene selv ser på dette som «no mans land». Her råder det ekstrem fattigdom, der lovens lange arm ikke strekker til og den økonomiske oppturen vi har sett i Peru har ikke ofret en tanke mot disse ulevelige forholdene.

Ikke ufarlig

Hun jobber nå som konsulent for Terres des Hommes Suisse, en ikke-statlig organisasjon som støtter tiltak rundt fjellene i Cusco og regnskogen i Madre de Dios. De jobber hovedsaklig for å stoppe menneskehandelen i områdene, samt for å gi støtte og hjelp til ofrene som allerede har blitt utsatt for seksuelt misbruk.

Under festivalen vil Carmen gi et foredrag om hennes utrolig viktige og ikke minst, farlige arbeid.

Artikkeltags