Bli med Frode til New Orleans

Knutepunkt: New Orleans er en smeltedigel for mange typer kultur. Nå kan du få bli med Fotefar Temareiser og Tidens Krav på tur.

Knutepunkt: New Orleans er en smeltedigel for mange typer kultur. Nå kan du få bli med Fotefar Temareiser og Tidens Krav på tur.

Artikkelen er over 2 år gammel

Frode Alnæs blir med som musiker og fagmann på leserturen til New Orleans i november.

DEL

Tidens Krav har invitert sine lesere med på mange turer de siste årene. Denne gangen er reisemålet New Orleans, som med sine knapt 400.000 innbyggere er den største byen i delstaten Louisiana og kjent for sin løsslupne atmosfære, rike kulturliv og særegne mattradisjoner.

I nyere tid har dessuten forfatteren Anne Rice popularisert New Orleans som verdens vampyr-hovedstad ...

Frode Alnæs er utdannet ved jazzlinja på NTNU i Trondheim, og har alltid hatt et sterkt forhold til New Orleans og musikken der – selv om han aldri har besøkt byen.

– Jeg har alltid vært fascinert av byens musikkliv, den helt spesiell blandingen av franske, afrikanske og amerikanske rytmer. Det mest funky bandet i verden, The Meters, er derfra. Også navn som Dr. John og The Neville Brothers klinger godt.

Tilbake til røttene

Frode Alnæs holder minikonserter underveis og holder deltakerne orientert om kulturelle godbiter. I og rundt New Orleans er det mulig å finne røttene til mye flott musikk som mange kjenner godt til.

– På slavemarkene ved Mississippi har det oppstått mye fin musikk. Vi kommer til å få en fantastisk reise, dette er noe jeg virkelig gleder meg til, sier Alnæs, som faktisk har laget en låt («Soleil, soleil») som er inspirert fra området.

Knutepunkt

New Orleans har gjennom tre århundrer vært et viktig knutepunkt for handel og kulturutveksling mellom forskjellige folkeslag. Utøvelsen av afrikanske musikalske tradisjoner i bydelen French Quarter og musikalske klubber i prostitusjonsstrøket Storyville, gjør at New Orleans ofte regnes som arnestedet for jazzen.

Byen er dessuten kjent for å ta vare på kulturelle og spirituelle overlevninger fra karibiske innvandrere, slik som voodoo-dyrkelse og mat- og språktradisjoner fra franske immigranter.

For info og påmelding: www.fotefartemareiser.no

Artikkeltags