Kristiansundsbassist med på plateslipp og europaturné

Einar Stray Orchestra gir ut sitt tredje album fredag 17. februar. Med på notene er Steinar Glas fra Kristiansund.

Einar Stray Orchestra gir ut sitt tredje album fredag 17. februar. Med på notene er Steinar Glas fra Kristiansund. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Steinar Glas fra Kristiansund med på notene når Einar Stray Orchestra gir ut sitt tredje album.

DEL

Sist helg spilte Steinar Glas (27) fra Kristiansund for en fullsatt Olavshall. Fredag 17. februar er det duket for plateslipp og så legger han ut på europaturne.

I Norge er nok Einar Stray Orchestra å regne som et undergrunnsfenomen. Men det mange ikke vet er at de har spilt 250 konserter i Europa/Asia, lansert to album og to EP-er internasjonalt til svært gode kritikker.

Travel hverdag

Det nye albumet «Dear Bigotry»er spilt inn på Giske og er produsert av Team Me-frontmann Marius Hagen, Øyvind Røsrud (Rumble In Rhodos) og bandet selv.

- Blir mer og mer nå som vi slipper plate. Noen konserter i mars, så europaturne i april, sier Glas som i skrivende stund er på vei til Røros for å spille konsert, før det igjen bærer avgårde til Trondheim for nok en spillejobb.

- Vi har allerede fått gode tilbakemeldinger på de to singlene som allerede er sluppet og på plata som slippes i morgen. Låtene er tidsaktuelle, selv om de ble skrevet for vel ett år siden. De handler om dobbelmoral, meninger som deles på nettet, ord som skrives - men som ingen tør å gjøre noe med. Politiske budskap i disse Trump-tider, sier Glas.

Lever av musikk og lyd

Han inntok bassistrollen i Einar Stray Orchestra i 2015, men har drevet med musikk i mye lengre tid enn det.

- Begynte med gitar da jeg var åtte, så gikk det over på trommer. I senere tid har det blitt musikkutdanning, jobb som lydtekniker og jobb i forskjellige band.

I dag bor Glas i Oslo, hvor han i bunn og grunn lever av musikken, men har noen oppdrag som lydmann på si.

- Jeg er veldig heldig som kan forkusere på de jobbene og prosjektene som står meg nærmest.

Å reise hjem til Kristiansund og familie er det lite tid til. Europaturneen som bandet skal ut på kommer til å ta mye tid.

Vil spille på hjemmebane

- Det blir nok ikke hjemtur før til sommeren, men jeg gleder meg alltid til å komme til Kristiansund. Har veldig lyst til å ta med meg bandet og spille på hjemmebane. Kanskje på Skjærvafest, hint-hint til festivalgeneralen, sier Glas.

Enn så lenge får han besøke Tyskland, Frankrike, Østerrike, England og Nederland.

- Det blir veldig gøy. Mye av publikummet vårt finner vi utenfor landegrensene. Spesielt i Tyskland. Jeg gleder meg veldig, sier han.

Også senere i vår blir Glas sine eminente bassistkunnskaper å høre på plate. Han er også en del av den instrumentale trioen Astrosaur.

- En veldig annerledes sjanger enn Einar Stray Orchestra, men også veldig spennende.

Artikkeltags