Foreslår å legge ned bokbåten «Epos»

Foto: Møre og Romsdal fylkeskommune.

Foto: Møre og Romsdal fylkeskommune.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Onsdag 16. mai skal kultur- og folkehelseutvalget i fylket ta stilling til om bokbåten «Epos» skal videreføres eller legges ned.

Kontrakten med dagens leverandør går ut 31. august 2018.

Fylkesmannens innstilling sier at ordningen skal avvikles.

I ei pressemelding skriver fylkeskultursjef Heidi-Iren Wedlog Olsen at nye krav til fylkeskommunen sin rolle innen for biblioteksektoren, samt større krav om tilrettelegging, gjør at det blir vanskelig å videreføre bokbåten slik ordningen er i dag. Det handler både om langsiktige, regionale planer og nasjonale føringer.

– Vi er ikke lenger pålagt å drive fjernlån eller å kjøpe inn litteratur, sier Wedlog Olsen.

Nedleggelsen handler også om besøkstallet på «Epos» går ned. Det samme gjelder utlånstallene. Kostnadene til å kjøpe eller leie nytt fartøy er så store at det ikke lar seg gjør innenfor dagens rammer.

Fylkesrådmannen vil legge fram ei sak om hvordan bok- og litteraturformidlingene kan videreutvikles og styrkes innenfor dagens rammer. Målet er å må ut til enda en større aldersgruppe med sentralt tilrettelagte opplegg innen debatter, scenekunst på litterære verk, konserter, forfattermøter, og andre aktiviteter som har vært etterlys i bibliotekene.

Wedlog Olsen skriver i pressemeldingen at de vet at saken kan være et tap for mange kommuner, men målet er at omleggingen skal gi en mer moderne formidling av litteraturen i hele fylket.

Artikkeltags