Søknadene strømmet på, nå er vinnerne klare: – Hjelpe meg, nå blir folk glade

Brekka naturmøteplass i Gloppen, Sogn og Fjordane, er et eksempel på nærmiljøanlegg.

Brekka naturmøteplass i Gloppen, Sogn og Fjordane, er et eksempel på nærmiljøanlegg.

Av

Juryen har kåret årets fem vinnere av «Draumeplassen» Møre og Romsdal. Det er den første gangen konkurransen arrangeres i fylket.

DEL

4. juni kåret juryen fem vinnere av prosjektet «Draumeplassen», som ble arrangert av 4H Møre og Romsdal. Konkurransen går ut på at ungdommer i forskjellige lag og organisasjoner skal lage en plan for en naturmøteplass – kort fortalt et samlingspunkt i naturen som er åpent for alle.

Årets vinnere var Todalen IL, Straumen 4H, Fossekallen 4H, Kråkefot 4H og Elvablikk 4H. I tillegg til heder og ære, fikk hvert lag 100.000 kroner som skal gå til realisering av deres naturmøteplass.

4H er en ideell organisasjon, de har som mål å utvikle aktiv og samfunnsengasjert ungdom med ansvarsfølelse og respekt for naturen.

Det ble stor jubel da juryen offentliggjorde de fem vinnerne.

– Dette var topp, sa vinneren fra Fossekallen 4H, Malin Forseth, som er glad for å ha fått på plass øremerkede midler til lagets prosjekt.

– Hjelpe meg, nå blir folk glade, utropte Ronny Utgård, som fikk gleden av å informere resten av Straumen 4H at de er vinnerne av «Draumeplassen».

– Dette er et svært interessant prosjekt, der nærmiljøanlegg knyttet til enkelt friluftsliv er utgangspunktet og målet for prosjektet. At barn kan oppleve mestring alene eller i samspill med andre er svært viktig for å øke forståelse om riktig bruk av naturen, sier prosjektleder Tore Løvseth Ulvund.

Dette er første gangen Møre og Romsdal arrangerer dette prosjektet for lokale lag og frivillige organisasjoner.

Stor interesse

Konkurransen viser at det er stor interesse og behov for naturmøteplasser. Det kom inn 16 søknader til fylket, før fristen for å være med gikk ut 15. mai.

– Vi takker også for engasjementet til de som ikke vant i år, og vi vil gi dem informasjon om hvordan de kan jobbe videre, for å forhåpentligvis realisere naturmøteplassen sin i framtiden. Det er viktig at de søker midler bredt og ikke venter med å realisere drømmene deres dersom andre sjenerøse givere vil stille med midler, påpeker prosjektleder Ulvund.

Prosjektleder og primus motor for Sogn og Fjordanes «Draumeplassen», Roger Eide, har sagt følgende om satsing videre av arrangementet:

– Nå bygger vi stein på stein framover, for en nasjonal satsing. Samtidig skal vi også søke viktig balanse med å ikke tilrettelegge for mye i naturen. Her trenger man en balanse med nok urørt natur, vern, ro og stillhet, sier Eide.

Støttet av Gjensidigestiftelsen

Haldor Lillebø fra gavestyret i Gjensideigestiftelsen, som har støttet årets «Draumeplass», var med i juryen som kåret de fem vinnerne av konkurransen i Møre og Romsdal.

Lillebø var svært fornøyd med søknadene som kom fra lokale lag og frivillige organisasjoner i fylket, og på jurymøte 4. juni var de enige at gjennomføringsevne og at grunneieravtaler var på plass, er viktig for dem.

– Gjensidigestiftelsen er opptatt av lavterskeltilbud som treffer mange, og som øker aktivitet og samspill i lokalmiljøet, sier Lillebø.

Artikkeltags