Moldejazz med trekvart million i underskudd

Fra åpningsseremonien for Moldejazz i Alexandraparken i fjor, med Artist in Residence  Vijay Iyer ved flygelet.

Fra åpningsseremonien for Moldejazz i Alexandraparken i fjor, med Artist in Residence Vijay Iyer ved flygelet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Moldejazz gikk med 765.000 kroner i underskudd i fjor. Håndterbart, skriver festivalen i en pressemelding.

DEL

Molde International Jazz Festival hadde et overskudd på 745.758 kroner i 2016. Det betyr at Moldejazz har gått tilnærmet i null de to siste årene og at refinansieringskapitalen fra 2015 fremdeles er intakt.

Festivalen har en egenkapital på 3,3 millioner kroner.

Underskuddet for 2017 kan i vesentlig grad forklares med svikt i billettsalget. Det ble solgt for 1 million kroner mindre enn budsjettert.

Kunstnerisk ledende

«Moldejazz investerte tungt i et svært sterkt kunstnerisk program i 2017 da man ønsket ikke å etterlate noen tvil om at festivalen fremdeles er, og skal være, kunstnerisk ledende. Denne satsingen ga imidlertid ikke i tilstrekkelig grad utslag på billettsalget. De mer folkefestpregede konsertene på Romsdalsmuseet hadde heller ikke et billettsalg som bidro til å kompensere for dette. Det ble også investert tungt i det nye og populære spillestedet Magic Mirror på Rådhusplassen», skriver festivalen.

Økonomisk robust

Etter en vellykket refinansieringsprosess høsten 2015 hadde Moldejazz en egenkapital på 3,3 millioner kroner ved inngangen til 2016. Med et 0-resultat for 2016 og 2017 sett under ett er egenkapitalen etter refinansieringen intakt, hvilket betyr at festivalen fortsatt er økonomisk robust, heter det i meldingen fra Moldejazz.

Artikkeltags