Kommer til Moldejazz

John Legend  kommer til Moldejazz i sommer. Her spiller under utdelingen av Nobels fredspris i 2017.

John Legend kommer til Moldejazz i sommer. Her spiller under utdelingen av Nobels fredspris i 2017. Foto:

John Legend blir den siste verdensartisten på jazzfestivalen i Molde i sommer.

DEL

Torsdag slapp Moldejazz navnet på hovedartisten på Romsdalsmuseet onsdag 15. juli – og det er ingen ringere enn John Legend som kommer.

Inspirert av soulstjerner

Legend markerte seg allerede som liten gutt som en habil pianist. Dette har han utviklet voldsomt år for år – og man kan høre at han har sin inspirasjon fra 70-tallets soulstjerner, som Stevie Wonder, Al Green, Aretha Franklin og amerikanske gospelartister.

Han begynte å ta pianotimer allerede som 5-åring og viste tidlig talent ved å være pianist for koret i den lokale kirken som 8-åring. Gospel var en viktig del av hans oppvekst.

Det er utvilsomt en av årets konsertbegivenheter i Norge når superstjernen John Legend vender tilbake til Moldejazz sju år etter sitt forrige besøk på festivalen, heter det i en pressemelding fra festivalen.

Spilt 1,1 milliarder ganger

Legend er kjent som både sanger, pianist, komponist, skuespiller, produsent og filantrop. Siden sist han var på Moldejazz har han tatt steget opp blant de aller største stjernene i verden. Hans «All of Me» er en av tidenes digitale bestselgere med over 1,1 milliarder! streaminger på Spotify.

Med sin sjelfulle stemme, store innlevelse og etter hvert imponerende lange rekke med hitlåter, har John Legend skaffet seg en stor fanskare i Norge. Det er ikke ofte han opptrer her, sist gang var i forbindelse med Nobelkonserten i 2017, og det er derfor en stor begivenhet når han kommer til jubileumsfestivalen. Når det i tillegg er turneens eneste konsert i Norge så ventes det at fans tar turen fra hele landet til Molde og Romsdalsmuseet 15. juli.

Artikkeltags