Kvalshaug med bok om Ari Behn

Vidar Kvalshaug kjente Ari Behn siden 1998. Nå vil han skrive bok om Behn.

Vidar Kvalshaug kjente Ari Behn siden 1998. Nå vil han skrive bok om Behn. Foto:

Forfatter og journalist Vidar Kvalshaug skriver bok om sin venn Ari Behn, etter hans bortgang første juledag 2019.

DEL

– Da beskjeden om dødsfallet kom, begynte jeg å notere ned både linjer i hans forfatterskap, forfattere og bøker han var inspirert av samt minner og røverhistorier fra det litterære miljøet som vi frekventerte sammen, sier Vidar Kvalshaug i en pressemelding, som forlaget Cappelen Damm sendte ut torsdag.

– Ut fra disse notatene reiste det seg gradvis strukturen til en bok.

Nordmøringen har også vært intervjuet mye i mediene etter Behns bortgang.

– Det var et renn av telefoner fra pressen, og jeg valgte å svare på henvendelsene fordi jeg ville gi mitt bidrag for å gi ham et litterært og kunstnerisk ettermæle, sa Kvalshaug i et intervju med Tidens Krav nylig.

Behns liv og kunstneriske virke

Boken vil utgis av Cappelen Damm våren 2020. Den vil omhandle Behns forfatterskap og hans litterære bruduljer i norsk offentlighet.

Redaksjonssjef Ingebrigt Waage Hetland sier i en kommentar at forlaget ser fram til å samarbeide med Kvalshaug om å utgi en bredere og mer samlet framstilling av Behns liv og kunstneriske virke.

Vidar Kvalshaug er forfatter og han har vært litteraturanmelder og kommentator i Aftenposten og Dagbladet, kulturredaktør i Nationen og redaktør i Kagge Forlag og Forlaget Press. Kvalshaug er nå anmelder i BOK365. Hans litterære debut kom i 1996 med romanen Ingen landevei tilbake, og han har til sammen utgitt 15 bøker.

Ari Behns nærmeste familie er orientert om utgivelsesplanene.

Forfatter og forlag har ingen kommentarer utover det som står i pressemeldingen.

Artikkeltags