Kunstløypa slår Hvaler

LANGVEISFARENDE: Heidi Rognskog og Samvirke organiserte kurs med kokker importert fra Italia i fjor sommer. Lokal fisk og lokale produkter var i fokus. Matglade kokkelurer og kunstnere vender stadig tilbake til Smøla.   Foto: Wigdis Wollan

LANGVEISFARENDE: Heidi Rognskog og Samvirke organiserte kurs med kokker importert fra Italia i fjor sommer. Lokal fisk og lokale produkter var i fokus. Matglade kokkelurer og kunstnere vender stadig tilbake til Smøla. Foto: Wigdis Wollan

Artikkelen er over 5 år gammel

Opplev kunst, håndverk og kortreist mat på 19 stoppesteder på Smøla.

DEL

Folk kan oppleve et eldorado av kunstopplevelser på Smøla i sommer.

Når man teller antall aktiviteter og setter disse på kartet, kan dette være den lengste løypa hvor man kan oppleve både kunst, håndverk og kortreist mat på Nord-Vestlandet – kanskje i hele Norge.

– Her slår Smøla i hvert fall øyriket Hvaler som ligger ytterst i Oslofjorden. Og da inngår ikke Gurispelet og konserter som arrangeres på Smøla utover sommeren i regnskapet, sier Heidi Rognskog begeistret.

Hun driver sammen med Mona Eckhoff Samvirke Galleri; ett av de 19 stoppestedene i løypa fra fergekaia på Edøya og Gurisenteret, til Brenneriet ytterst på Veiholmen.

– Kunstnere kommer til kommunen og lar seg inspirere av lyset, naturen og folkelivet. Det er flere kunstnere som har å bosatt seg i kommunen, og kommunen har fostret flere kunstnere som har kunst som hovedbeskjeftigelse, forteller Rognskog.

Kunstkommunen Smøla blomstrer som aldri før.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken