Kunstnere med sans for Nordmøre: Maleri og keramikk hos Dobag

To kunstnere som begge har sterk nordmørstilknytning åpner utstilling hos Galleri Dobag i Kristiansund lørdag.

DEL

Brit Dyrnes har, etter 40 år som kunstner i Trondheim, valgt å flytte til Stangvik og med Atelier på Kvanne; Kvenna Kunstverksted. Der vil hun 18. september ha offisiell  åpning av lokalene.

Keramikeren Dyrnes har i over 30 år vært hyttebeboer i Stangvik. Nå har hun valgt å bosette seg og arbeide i Surnadal kommune.

Lørdag åpner hun utstilling i Kristiansund, hos Galleri Dobag, sammen med billedkunstneren Beate Gjersvold. Utstillingen har fått navnet «Relasjoner». Utstillingen har  bakgrunn i samarbeidet mellom to kunstnere som til tross for at de benytter ulike materialer, har funnet likheter i prosessen og resultatet.

Samarbeidet startet med at de i 2017 fikk atelierplass vegg i vegg jobbet i arbeidsfellesskapet Atelier Ilsvika i Trondheim. Der utviklet det seg sterkere relasjoner – også i felles verker.

Brit Dyrnes har arbeidet aktivt som keramiker med hovedvekt på keramisk skulptur i over 40 år. Hun har utført 40 offentlige utsmykninger, blant annet ved Sunndal helsetun. I  2015 fikk hun Trondheim Kommunes kulturlegat.

Billedkunstner Beate Gjersvold har hatt utstillinger flere ganger på Nordmøre, også hos Galleri Dobag, men har et spesielt nært forhold til Aure. Hun arbeider mest med maleri og installasjoner.

- Kunnskap om hvordan pigmentene oppfører seg i relasjon til hverandre under påvirkning av mengde vann og type underlag er måten hun skaper struktur, farge og hendelser. Til sammenligning med Brit Dyrnes sin brenningsprosess, er det tørkeprosessen som er avgjørende for Beate Gjersvold sine resultater. Der Beate er opptatt av pigmentenes egenskaper, undersøker Brit oksydenes egenskaper, kan vi lese i beskrivelsen Galleri Dobag gir av de to kunstnerne.

Relasjoner vil bestå av to- og tredimensjonale verker – både vegg- og gulvbaserte.

Artikkeltags