Runder av nasjonaldagen med ungdomskafé

Tirsdag var (fra venstre), 
Elias Gimnes, Natalie Holmen, Håvard Brændeland, Adrian Aarøe Holten og Noor Husby i Folkets Hus for å forberede kafeen 17. mai.

Tirsdag var (fra venstre), Elias Gimnes, Natalie Holmen, Håvard Brændeland, Adrian Aarøe Holten og Noor Husby i Folkets Hus for å forberede kafeen 17. mai.

Ungdommer mellom 13 og 17 år i Kristiansund får anledning til å runde av feiringen av 17. mai med egen kafé i Folkets Hus.

DEL

I flere år har ungdommer i Kristiansund hatt et eget arrangement på ettermiddag/kveld 17. mai. Ofte i Fun Park på Futura.

I år blir Folkets Hus arenaen når aldersgruppen får anledning til å samle seg etter at den mer offisielle og høytidelige delen av feiringen er over.

På ungdomskafeen skal det nemlig være avslappet og uformelt. Nesten slik at man kan slenge beina på bordet.

Få tilbud

Det er mye som skjer i Kristiansund 17. mai. Men for ungdommer som ennå ikke har fylt 18, er det ikke så mye å velge i etter at borgertoget er ferdig. Det er en av årsakene til at tilbudet om et ungdomsarrangement har dukket opp.

– Vi er også opptatt av at ungdommene skal ha et trygt og hyggelig sted å være. Vi vet jo at det er noen som sliter med at foreldre drikker for mye på slike dager, sier Elias Gimnes, medlem i ungdomsrådet.

Voksne vakter er til stede for å sikre at arrangementet i Folkets Hus går for seg i skikkelige former. Men ellers får de unge stort sett styre seg selv.

Anetts Danceteria tar seg av både underholdning og servering. Kafeteriaen skal ha overkommelige priser. Og det koster ingen ting å komme inn.

– Gratis adgang gjør at vi ikke ekskluderer noen. Jeg håper mange foreldre oppfordrer ungdommene sine til å være med. Jeg ser ikke bort fra at dette kan bli en ny tradisjon, sier Marit G. Dullaert, som er Kristiansund kommunes koordinator mot ungdomsrådet.

Egen idé

Det er ungdomsrådet selv som har kommet med ideen om et kafétilbud i sentrum på slutten av 17. mai. Kommunen bidrar med 12.000 kroner.

Tirsdag var flere av medlemmene i ungdomsrådet i Folkets Hus for å være med på å klargjøre lokalet. Lyd- og lysanlegg skulle på plass, og det ble laget planer for aktiviteter. Humor og konkurranser blir viktige ingredienser, på en kveld hvor profilen kanskje blir litt mer «gammeldags» enn hva mange hadde ventet.

Ungdomsrådsmedlemmene Noor Husby, Natalie Holmen, Håvard Brændeland, Elias Gimnes og Adrian Aarøe Holten gleder seg til kafeen. De kommer til å være til stede, selv om de har nok av andre gjøremål på 17. mai.

– Som speider skal jeg være med i tre flaggborger, sier Håvard, som kommer til kafeen rett fra borgertoget.

Adrian skal ha ansvar for søskenbarn, Noor og Elias er med i 17.-maikomiteen – mens Natalie har planer om å smake på all den gode maten som tilbys på den store festdagen ...

Artikkeltags