Prøver nye varianter – i løvens hule

Hydrokoret drar ofte på tur. I helga er de på Nordvestlandet.

Hydrokoret drar ofte på tur. I helga er de på Nordvestlandet.

Artikkelen er over 1 år gammel

Trond Dahlen må være en dristig dirigent. For det er ikke hvem som helst som tør lage ny musikk av Hoem/Sommerro/Bræin-klassikere og liketil framføre dem i løvens hule.

DEL

Vi snakker om Hydrokoret fra Oslo og deres dirigent Trond Dahlen, som torsdag, fredag og lørdag er på besøk i Molde, Sunndal, Tingvoll og Kristiansund. På sistnevnte konsert skal også Kristiansund Kirkekor delta.

Hver vår drar Hydrokoret på turné til områder der Hydro har virksomhet. Koret har et bredt repertoar som spenner fra Bach til Bræin.

Spesielt for årets turné er verk med tilknytning til vår region. Dirigent Trond Dahlen har nermlig skrevet ny musikk til Edvard Hoems salmetekst «Så stilt som berre vinden snur», som mange av oss kjenner godt i Henning Sommerros tonedrakt.

Ut mot havet for kor

Dahlen har også arrangert noen folketoner fra Nordmøre innsamlet av Edvard Bræin samt Edvard Fliflet Bræins «Ut mot havet» for blandet kor. Videre framfører koret to nykomponerte sanger til dikt av André Bjerke. Alle disse sangene får sin førstegangs framføring på turneen.

Det blir også musikk av Bach, Bruckner, Sandvold, Schubert og Gjeilo.

Irsk og nordmørsk

Kristiansund kirkekor har «bare» én nordmørslåt på programmet; Sommerros arrangement av «Blant englers kor» (fra Tingvoll). De prøver seg også på en irks folketone. Korene gjør to fellesnummer.

Fredag er Hydrokoret i Sunndal, lørdag formiddag i Tingvoll før turen går ut til Kristiansund lørdag ettermiddag. Alle konsertene er gratis for publikum.

Artikkeltags