D’Sound og Di Derre klare for tredagers Tahiti

Di Derre er klare for Tahiti-åpning 27. juni 2019. Arkivfoto Gitte Johannessen / NTB

Di Derre er klare for Tahiti-åpning 27. juni 2019. Arkivfoto Gitte Johannessen / NTB Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

D’Sound og Di Derre åpner Tahitifestivalen neste sommer.

DEL

Åpningen skjer torsdag 27. juni. Det betyr at Tahitifestivalen komprimeres fra fire til tre dager - for første gang i festivalens 20-årige historie.

– Dette er noe som har vært diskutert en stund. Onsdagen har vært en utfordring, det er vanskelig å få publikum denne dagen. Ved å komprimere til tre dager, håper vi at det blir mer folk de andre dagene, sier festivalleder Thomas Ingebrigtsen.

– Du er ikke redd for at Tahiti mister festivalfølelsen ved å redusere fra fire til tre dager?

– Nei. Fire dager er mye, de fleste musikkfestivalene i Norge er på to dager. Det er vel kun Øya som varer fire dager. I bunn og grunn er det publikum som bestemmer. Og oppslutningen om onsdagene har ikke vært bra nok, sier Ingebrigtsen.

Topp stemning

Om det har vært utfordringer knyttet til festivalåpning på onsdager, er Thomas Ingebrigtsen rimelig trygg på at D'Sound og DiDerre skal trekke godt med folk på en torsdag. Og med DiDerres sterke Molde-tilknytning, regner festivalsjefen med at også mange romsdalinger tar turen til Kristiansund.

Det startet litt smått, men årets Tahitifestival endte med flagget til topps 

– Di Derre har spilt mange ganger på Tahitifestivalen, og de skaper alltid topp stemning. Nå som festivalen fyller 20 år, er det naturlig at en av fylkets aller beste band gjester oss, sier Ingebrigtsen, som ramser opp sanger som «Jenter», «Rumba med Gunn», «Børs Cafe» og «Faren til Ivar» som noen av bandets mest kjente.

Gjensyn etter ti år

D’Sound slapp sitt debutalbum i 1997 til øredøvende jubel fra både presse og publikum. De vant Spellemannsprisen året etter for albumet «Beauty is a blessing». I sommer forlot Simone bandet, og ble erstattet av Mirjam Johanne Omdal.

– Det ventes nytt materiale fra D’Sound i 2019. Hele Norge gleder seg til et nytt album fra et av våre aller beste poporkester, sier Ingebrigtsen.

D’Sound spilte sist på Tahitifestivalen i 2009.

Billettsalget åpner på Ticketmaster.no fredag klokka 10.00.

Artikkeltags