Atlanten nådde ikke quiz-landsfinalen

Atlanten ungdomsskole måtte seg seg slått i den ene av to fylkesfinaler i Klassequizen: Gabriel Santos Mokkelbost (fra venstre), Maren Lorentzen Aunli og Alida Bach.

Atlanten ungdomsskole måtte seg seg slått i den ene av to fylkesfinaler i Klassequizen: Gabriel Santos Mokkelbost (fra venstre), Maren Lorentzen Aunli og Alida Bach. Foto:

Vatne ungdomsskole følger Surnadal ungdomsskole til landsfinalene i NRKs Klassequizen.

DEL

Dermed blir både Sunnmøre og Nordmøre representert når landsfinalene går av stabelen i Oslo over fem lørdager i april og mai. Programleder for landsfinalen er Selda Ekiz (kjent fra Alle mot 1).

Surnadal vant den ene av fylkesfinalene onsdag da de slo Nordlandet ungdomsskole. Torsdag var det altså Vatnes tur til å sikre seg finaleplass, også det på beksostning av en skole i Kristiansund: Atlanten ungdomsskole.

Klassequizen er NRKs nasjonale kunnskapskonkurranse for 10. klassinger. 536 skoler fra hele landet kjemper om tittelen Norges smarteste tiendeklassinger. I Møre og Romsdal har 34 skoler deltatt i innledende runder.

De to vinnerne får hver 5.000 kroner til klassekassa.

Vinneren av Klassequizen 2019 får et trofe, i tillegg til at radiokanalen Mp3 besøker skolen og skal sende morgensending med Martin Holmen direkte fra skolen.

Artikkeltags