Odin Landbakk fikk 50.000 kroner under utdelingen i Valldal torsdag kveld, Ida og Ingunn fikk 30.000 hver.

Odin Landbakk (15) har helt siden han var åtte år forstått at gitarspill er det han skal gjøre resten av sitt liv. Og han er godt i gang. I 2015 vant han Norske Talenter på TV2 som første instrumentalist noen gang. I fjor spilte han over tretti konserter og spilte inn låta «Strengedansen» som ble skrevet til han av Frode Alnæs. Denne gikk inn som nummer åtte på iTunes-lista. Odin Landbakk skriver også låter selv og håper å få gitt ut sitt første album, kanskje alt neste år.  

Ida Lyngstad Kummervold (19) fra Kristiansund går danselinja ved Atlanten videregående skole i tillegg til å danse ved Anetts danceteria og undervise barn i dans. Hun har også vært med på flere forestillinger både gjennom ballettsenter og skole.  Ida danser rundt tjue timer i uka. Hun har kommet inn på BA Hons Theatre Dance ved London Studio Centre og ønsker å jobbe som utøvende danser før hun senere vil undervise i dans.

Ingunn Roksvåg Alnæs (19) fra Frei går danselinja ved Atlanten videregående skole. Siden hun var fire år har hun danset ved Operaens ballettsenter i Kristiansund, og hun bruker mellom tjue og tretti timer i uka på dans. No skal dansen utvikles videre ved Balletakademien i Stockholm. Ingunn har danset i mange forestillinger og blant annet som «Store Klara» i Nøtteknekkeren.

Odin Landbakk er et av de 16 unge talentene som Sparebanken Møre i år løfter fram gjennom TEFT-stipend. TEFT-stipenda går til unge mellom 15 og 35 år som kommer fra Møre og Romsdal eller som bor i fylket. TEFT-stipenda er for de som har viljen, talentet – og teft.

Odin sier stipendet gir han mulighet til å få spille inn plate med egen musikk, noe som har vært drømmen i mange år.

Ida og Ingunn peker på at stipendet gir de muligheten til å gå videre med dansen og utvikle seg enda mer som dansere.

Løfte fram og heie fram

Sparebanken Møre har gjennom de ni årene de har delt ut disse stipenda også vist teft, og utøvere som verdensmester og OL-finalist Karsten Warholm (friidrett) og Elton John-favoritten Sigrid Raabe (musikk) er blant de som har fått stipend.

-  Vi i Sparebanken Møre er svært stolte over å få hedre flotte og hardtarbeidende talent. Vi får tilbakemeldinger om at disse stipenda gjør en forskjell for utøverne på grunn av den økonomisk støtten til å vidareutvikle talentet de har, men også fordi utøverne blir sett og løftet fram.  Det gleder vi oss over og heier på stipend-vinnerne, meddeler banken i en pressemelding torsdag kveld.

Teft handler om å gjøre de rette valgene som fører en videre. Også i år fikk Sparebanken Møre mange søknader fra en rekke talentfulle ungdommer. Stipenda går til de som merker seg ut med unikt talent og som har ambisjoner om å utvikle talentet til noe mer.  Til sammen 800.000 kroner skal deles ut til de seksten ungdommene fra hele fylket som nå får stipend.

Sparebanken Møre vil gjøre Møre og Romsdal til en enda bedre plass å bo. Banken deler ut TEFT-midler til lag, organisasjoner og aktiviteter i Møre og Romsdal som skaper engasjement, utvikling og møteplasser for folk. TEFT-stipenda går til enkeltpersoner og deltagerne kan søke innan kategoriene kultur, idrett og åpen klasse.

TEFT-galla

I år var det TEFT-galla med utdeling av TEFT-stipend på Martin Linge-huset i Valldal torsdag. Der var det staselig utdelingsseremoni, god mat og god underholdning – blant annet ved noen av de som fikk TEFT-stipend. På samlingen var de aller fleste stipendvinnerne med. Alle visste at de hadde fått stipend, men det var spenning knyttet til hvilke stipend de hadde fått.

Toppstipendet er på 100.000 kroner mens andre fikk 50.000 kroner og 30.000 kroner.