Steppet inn på én dags varsel

Åse Enstad syntes stemmene til Staffan Liljas (bak fra venstre) og Sverre Johan Aal var flotte. Liljas steppet inn på svært kort varsel.

Åse Enstad syntes stemmene til Staffan Liljas (bak fra venstre) og Sverre Johan Aal var flotte. Liljas steppet inn på svært kort varsel.

Onsdag var Staffan Liljas og Sverre Johan Aal ukjente for hverandre. Torsdag sang de duetter sammen i bystyresalen.

DEL

Svenskenes «nasjonalmusikk», studentvisene fra Gluntarne, sto på menyen da Operaen i Kristiansund inviterte til tidlig ettermiddagskonserter torsdag.

Under den siste konserten var det godt voksne publikummet ledsaget av skoleelever fra helsefag ved Kristiansund videregående skole. Det var et møte som både unge og eldre satte stor pris på.   

– Herlig musikk og flotte stemmer, sa Åse Enstad etter konsertslutt.

– Men trenger du ledsager for å komme deg ut på konsert?

– Nei, da. Nå kommer jeg rett fra seniordans. Men det er jo veldig koselig å få være sammen med slike flotte unge mennesker!

Åses ledsager var Madelen Lilleeng. Hun koste seg med musikken, selv om det ikke akkurat var hennes favoritter som ble framført.

– Det går mer i hip hop hos meg. Men det er trivelig å få være med ut som ledsager, dette gir oss jo en smakebit av hva vi kan komme borti senere.

Måtte til Berlin

Erik Rosenius – Sigrid Vetleseter Bøes samboer – sang bassrollen på Smøla onsdag og skulle også ha gjort det i Kristiansund torsdag. Men så måtte Rosenius plutselig til Berlin – og da steppet Staffan Liljas inn.

Også han kunne sin Gluntarne godt. Det gjør alle svenske klassiske sangere som har et visst forhold til Uppsala, hvor Gunnar Wennerberg laget musikken for 180 år siden.

Sverre Johan Aal er godt kjent fra operascenen i Kristiansund, mens Liljas er et nytt bekjentskap. Han har en «sivil» karriere i databransjen bak seg og satset først på opera da han hadde passert midten av 30-årene.

Artikkeltags