Elever lager film til jubileumsforestilling

7.trinn på Allanengen hadde en hel uke med filmverksted ledet av videofotograf og filmskaper Joachim Lassen Borøchstein.

7.trinn på Allanengen hadde en hel uke med filmverksted ledet av videofotograf og filmskaper Joachim Lassen Borøchstein.

Av
DEL

Før sommeren hadde 7. trinn på Allanengen skole en hel uke med filmverksted ledet av videofotograf og filmskaper Joachim Lassen Borøchstein.

Det ble en annerledes uke hvor elevene lærte om stop-motion og animasjon. De jobbet i forskjellige grupper. Noen tegnet, en del klippet, andre fant lydeffekter og resten laget stop-motion-film.

Forestillingsgruppen for 100-årsjubileet valgte tema. Ukeoppdraget gikk ut på å lage en animasjonsfilm som handlet om to barn som flykter fra Syria til Norge. Det ferdige resultatet skal vises under jubileumsforestillingen i høst.

Flukten fra Syria

– Det var første gang jeg samarbeider med skoleelever om å lage animasjonsfilm, forklarer Borøchstein.

Først lagde de tegninger som var delt inn i tre sekvenser. Den første handlet om da familien forlot huset sitt i Syria, den neste om da de flyktet med båt over havet og til slutt da barna kom til Allanengen skole.

Siden Borøchstein syntes det var mye med 49 elever på trinnet, delte han elevene i tre grupper. Gruppenes oppdrag var stop-motion animasjon, klippe ut bilder og finne passende lydeffekter. De rullerte slik at alle fikk prøvd alt. Det var noen få som lagde tegninger, men da Borøchstein kom til skolen, trengte han enda flere tegninger til animasjonsfilmen.

– Jeg startet med animasjon hjemmet på rommet mitt da jeg var rundt 11 år gammel. Jeg laget figurer og tok bilder av dem. Det var spennende, minnes Borøchstein.

Stop motion

Stop motion er en liten film laget av bilder. For å komme i gang, startet Borøchstein med å vise videoer om temaet på YouTube. Da forsto eleven bedre hvordan vi skulle lage tegninger til animasjonsfilmen.

– Dere var veldig høflige, flinke til å samarbeide, høre etter og arbeide med animasjonsfilmen, synes Borøchstein.

Elevene synes det var gøy å få inn en lærer som lærte om noe annet enn vanlige fag.


Elever skriver for å feire at Allanengen skole er 100 år

Allanengen skole, sentrumsskolen i Kristiansund, fyller 100 år i 2019. Dette skal selvsagt markeres, og feiringen startere allerede i januar.

For å fortelle om livet på skolen før å nå, så har hvert klassetrinn fått i oppgave å lage en artikkel til Tidens Kravs lesere.

Les også:

Her starter 100-års feiringa: – Våkner hver dag og gleder meg skikkelig til å gå på skolen  

Artikkeltags