Rindalingen skal holde foredrag på Vårres i Kristiansund under Verdensdagen for Psykisk Helse 10. oktober.

13. og 14. oktober er det klart for malekurs, mens gresskarlykt-verksted er 24. oktober. Alt skjer på Vårres i Gågata.

– Kurset og verkstedet er det jeg som står som arrangør av, jeg bare låner lokalene deres. Dette er altså ikke kurs forbeholdt brukerne til Vårres, understreker Inga Dalsegg.

– Jeg ser fram til å holde foredraget. Det er viktig å være åpen om psykisk helse, da det dessverre fremdeles er mange fordommer.

Todagers helgekurs

Inga forteller at hun har hatt flere forespørsler fra Kristiansund de senere årene om å holde malekurs for voksne. Nå satser hun altså på et todagers helgekurs i første omgang, så får hun se an responsen.

– Jeg hadde en avstemning på Facebook om folk ønsket seg akrylmaling eller oljemaling. Det virket som om begge deler var ønsket, så da blir det slik.

Verksted

Inga Dalsegg har reist rundt og hatt gresskarlykt-verksted flere steder de siste årene. Hun har også hatt langveisfarende, blant annet fra Kristiansund, på sine kurs hjemme på Dalalåven.

 

– Det var nok på høy tid å få til dette i Kristiansund. Jeg har allerede både barn og voksne som har meldt seg på. Det er begrenset med plasser på begge kursene, da jeg synes det er viktig å ha nok tid til hver enkelt for å kunne hjelpe og veilede. Så her blir det «først til mølla»- prinsippet rett og slett.

Oppsummerer sine første 20 år som kunstner Inga Dalseggs opp- og nedturer i bokform 

I Rindal er gresskarsesongen like om hjørnet. Inga Dalsegg har blitt booket av LianDagen i Trondheim 23. september, da skal hun også ha gresskarlykt-verksted for Foreningen for Hjertesyke Barn Trøndelag. Der blir også to gresskarlykt-verksteder på Dalalåven Atelier og altså ett i Kristiansund.

Stor stas

LianDagen er en dag for god mat, kunnskapsoverføring og heder og ære til matfolk som fortjener det.

– Som den evige gresskar- entusiasten jeg er synes jeg det er stor stas å bli leid inn av Lian-tunet. I tillegg til at jeg skal komme med tips, triks og demonstrering av gresskarskjæring skal jeg også dele oppskrifter med gresskar i. Neste uke kommer nok til å gå med til å skjære ut gresskarlykter som skal på egen utstilling i Trondheim – mildt sagt et unikt konsept ...