Gå til sidens hovedinnhold

Snåsamannen til Kirkelandet kirke

Artikkelen er over 3 år gammel

11. mars blir det samtaler om livet, døden og håpet i Kirkelandet kirke i Kristiansund. I sentrum for samtalene sitter Joralf Gjerstad, kjent som Snåsamannen.

Gjerstad er både elsket, hyllet, utskjelt og kritisert. Gjennom et langt liv har han hjulpet utallige mennesker, men sjelden snakket om hvor denne kraften kommer fra. Inntil nå.

Våren 2017 møtte 91 år gamle Joralf Gjerstad artisten Therese Ulvan. Han lot seg trollbinde av hennes sin vakre stemme, og foreslo et samarbeid. Sammen med sin gode venn Øyvind Løvrød har til nå de besøkt tolv fullsatte kirker, fra nord til sør i kongeriket vårt.

Det ble tidligere kjent at de besøker Tingvoll kirke 10. mars, og nå lanserer de altså et besøk i Kirkelandet kirke dagen etter.

I ei pressemelding heter det at Snåsamannen vil inn i kirkerommet, som han mener setter riktig ramme rundt budskapet han har å komme med. Gjennom samtaler med Løvrød, byr han på sitt liv og sine opplevelser, og gir svar på mye av det som mange har lurt på.

Therese Ulvan binder det hele sammen utvalgte salmer. Gjerstads ord møter Ulvans toner og skaper en kveld med hjertevarme og humor.

Kommentarer til denne saken