Gå til sidens hovedinnhold

Trøen åpner Operafestukene

Artikkelen er over 3 år gammel

Ingen statsråd kommer - men lederen av Stortingets familie- og kulturkomité, Tone Wilhelmsen Trøen, vil åpne Operafestukene 2018.

Tirsdag ble det klart hvem som får oppdraget med å åpne Operafestukene 2018, før premieren på «Carmen» 1. februar.

Høyre-politikeren Tone Wilhelmsen Trøen har altså takket ja. Hun leder Stortingets familie- og kulturkomité og har representert Høyre i Akershus på Stortinget fra 2013.

- Vi er glade for at Trøen kommer til Kristiansund. Jeg pratet med henne på telefon tidligere i dag og hun gleder seg veldig til å åpne festivalen,opplyser operasjef Line Lønning Andresen i en pressemelding.

 

Trøen føyer seg inn i rekken av prominente åpnere fra tidligere år, blant andre Jonas Gahr Støre, daværende kulturminister Thorhild Widvey og Hadia Tajik.

Ingen statsråd

Tidligere i januar startet Operaen i Kristiansund en Facebook-kampanje for å få daværende kulturminister Linda Hofstad Helleland til Kristiansund for å åpne festivalen. Med ministerskifte rett før åpningen lot det seg ikke gjøre å få den nye kulturministeren Trine Skei Grande til Kristiansund. (Men ordfører Kjell Neergaard skal møte Grande i kulturdepartementet onsdag formiddag).

- Det er derfor veldig stas at lederen for Stortingets familie- og kulturkomité prioriterer åpningen av Operafestukene i sin travle kalender. Vi ser fram til å vise henne hvordan vi forvandler Kristiansund til en pulserende kulturhovedstad, sier Lønning Andresen.

Det vil også bli arrangert et møte med Trøen i forbindelse med realiseringen av det planlagte opera- og kulturhuset.

Kommentarer til denne saken