Rekordbesøk i operaen

Operasjef Line Lønning Andresen er svært flornøyd med publikumsoppslutningen for 2018.

Operasjef Line Lønning Andresen er svært flornøyd med publikumsoppslutningen for 2018.

Operaen i Kristiansund kunne notere et billettsalg på bortimot 23.000 i fjor. Det er en økning på 20 prosent sammenliknet med 2017.

DEL

Det er både et godt besøk, men også flere forestillinger, som er forklaringen på at Operaen i Kristiansund (OiK) kan notere et bortimot rekordhøyt besøk i 2018.

«All time high» skriver seg tilbake til 2008, med hele 28.000 besøk. Men det blir «litt urettferdig» å sammenlikne med de tallene, da 10.000 av de 28.000 fra den gang er knyttet opp mot den landsomfattende Prodans.

Operasjef Line Lønning Andresen er naturlig nok svært tilfreds med publikumsoppslutningen.

Christiansunds Operafond står klar til å dele ut penger 

– Jeg kan ikke huske så gode besøkstall. Vi fikk en flott start med godt besøkte operafestuker. Og vi avsluttet med Elg, strykere og kor og fikk to fulle hus. Vi valgte å utvide fra fire til seks forestillinger, over to helger, med «Nøtteknekkeren». Vi var spente på om behovet var der, og fikk tydelig svar: 2.100 publikummere i 2018 mot 1.600 året før. Vi har store planer om å opprettholde antall forestillinger i 2019, sier Andresen.

Færre så Syver

I 2017 hadde Sundbåten Syver fri, i fjor var han tilbake igjen. På ny spillplass, hos småbåtlagets på Goma-siden av Vågen.

Operaen er fornøyd med plassen, men ikke med publikumsinteressen. På de fire forestillingene ble det solgt 962 billetter, om lag 300 færre enn for to år siden.

– Vi har ikke planer om å sette opp Syver oftere enn annethvert år. Og Syver er ikke inne i våre planer for 2019. Det var stor aktivitet i Kristiansund den helga Syver ble spilt, og vi tror noe av forklaringen på publikumstallene skriver seg derfra. Men plassen vi brukte i fjor, kommer vi nok til å beholde, sier Line Lønning Andresen.

Artikkeltags