Kårer Nordmøres beste juleøl

Robert Giske i Nordmøre hjemmebryggar laug håper på stort oppmøte i Småbåtlaget lørdag.

Robert Giske i Nordmøre hjemmebryggar laug håper på stort oppmøte i Småbåtlaget lørdag.

Artikkelen er over 2 år gammel

Alle som liker øl er herved invitert til Småbåtlagets lokaler i Kristiansund fra kl. 17.00 på lørdag.

DEL

Det er den innstendige oppfordringen fra Nordmøre hjemmebryggar laug, som arrangerer sitt sjette nordmørsmesterskap i juleøl.

- Her ønsker vi alle velkomne, fra de som bare liker eller er nysgjerrige på øl til de som brygger selv i kjeller eller på loft. Om man er erfaren eller uerfaren spiller ingen rolle, understreker Robert Giske i hjemmebryggarlauget.

Det er to ulike konkurranser. 22 bidrag er påmeldt til juleøl-mesterskapet og er allerede bedømt av en formentlig oppegående jury.

- Her vil vi utrope en vinner i klassisk juleøl og en vinner i juleøl med tilsetninger, forklarer Giske.

Deretter blir det alles tur til å delta i en åpen klasse – både som bryggere og dommere.

- Her kan man ta med seg all slags øl, og vi vil plukke ut folk blant publikum til å være dommere. Tar du med deg familie og naboer som backing, har du en god sjanse til å smake øl hele kvelden, ler Giske.

Hjemmebryggarlauget er samtidig opptatt av understreke sammenhengen mellom god mat og godt øl ved at det serveres snaddermat fra Angus. Her blir det både ølpølser og hamburgere.

- Dette er et veldig sosialt arrangement dere det er høyt under taket, og det rustikke lokalet passer veldig godt for anledningen. Vi har en skjenkebestyrer som vil sørge for at folk ikke går seg på sjøen, forsikrer Giske.

Artikkeltags