Wade Bowen gjør bare én konsert i Norge: På Tahiti

Wade Bowen gjør bare én konsert i Norge i år; på Tahiti 30. juni.

Wade Bowen gjør bare én konsert i Norge i år; på Tahiti 30. juni.

Han gjør 200 konserter i året og skal i sommer turnere over store deler av Europa. I Norge gjør han bare én konsert; på Tahiti lørdag 30. juni.

DEL

I Norge er det bare de mest ihuga countryentusiastene som har fått med seg hvem Wade Bowen er. Men den som følger med på hva som skjer på Nashville-scenen, plasserer raskt den fremadstormende countryartisten fra Texas.

– Bowen er nok et ukjent navn for de aller fleste her hjemme, men i Texas og resten av sørstatene fyller han spillested etter spillested. Siden han forlot West 84 for å satse på solokarrieren, har han sakte, men sikkert bygd seg opp en stor tilhengerskare i USA. Flere av platene hans har dundret inn på topp 10 Country-chart i USA, sier Thomas Ingebrigtsen, daglig leder for Tahitifestivalen.

Fryktelig bra

Ingebrigtsen var tidlig ute med å lansere de første artistene til Tahitifestivalen 2018. Men lørdagen har latt vente på seg – i hvert fall den komplette artistlista.

Gabrielle tilbake på Tahiti 

Et lite scoop var det når Stjernekamp-vinner Adam Douglas falt på plass. At Wade Bowen ikke er blant de mest kjente navnene, bekymrer ikke Ingebrigtsen så mye.

– Bowen passer godt på samme kveld som Douglas. Han er fryktelig bra, bare gå inn på Spotify og hør på «Day of the Dead»! Han er litt i Jennings/Cash-stilen og kommer med fullt band til Tahiti. Ellers skal han ha konserter både i Sverige, Danmark, Tyskland og England i sommer, sier Tahiti-sjefen.

Kjent og ukjent

Det er en utfordring å skulle sy sammen et festivalprogram uten å gjenta seg selv for mye. På den annen side er også Thomas Ingebrigtsen klar over at mange gjerne vil høre noe de har et forhold til.

– Vi må ha noe kjent og noe ukjent på Tahiti, sier Ingebrigtsen, som mener festivalen oppfyller begge kriteriene i år: The Savage Rose og Vazelina på onsdag 27. juni, Plumbo og D.D.E torsdag 28., DJ Bjørn Torske, Datarock og Gabrielle fredag 29. og Adam Douglas og Wade Bowen lørdag 30.

– Kanskje blir det enda en artist lørdag. En kjent norsk artist. Vi får se.

Var tidlig ute

Thomas Ingebrigtsen har hatt en finger med i spillet på booking av de fleste store artister i Kristiansund i år: Sting, Led Zeppelin Masters og Brit Floyd. Er det en av årsakene til at det har drøyd med å få Tahiti-programmet klart?

– Nei. Vi var tidlig ute med det meste og har et strålende program. Men vi har bevisst ventet litt med å komplettere, i påvente av at det kunne dukke opp noe spennende.

Artikkeltags