Sting tar med seg Shaggy til Kristiansund

Et umake par - men i musikksmak har de funnet hverandre. Sting tar med Shaggy på Europa-turneen - også til Kristiansund. Foto: SALVADOR OCHOA

Et umake par - men i musikksmak har de funnet hverandre. Sting tar med Shaggy på Europa-turneen - også til Kristiansund. Foto: SALVADOR OCHOA

Sting tar med seg Shaggy på sin Europa-turné. Det betyr at du 4. juli får møte den jamaikanske artisten i Arena Nordvest i Kristiansund.

DEL

Du får altså mye for pengene hvis du har tenkt deg på Sting-konsert i sommer.

Thomas Ingebrigtsen har vært sentral i boookingen av Sting til Kristiansund. Torsdag kveld ble han mer enn overrasket da han fikk beskjed om at Sting ikke blir alene på scenen i Kristiansund.

– Det er vel ingen tvil om at dette ligger an til å bli den største musikalske happening noensinne i Kristiansund! Sting er Sting, men også Shaggy er en formidabel artist med mange, mange millioner i platesalg. Det er vel bare Bob Marley av jamaikanere som har solgt mer, sier Ingebrigtsen.

Reggae/hiphop/rock/pop-artisten Shaggy (Orville Richard Burrell) er mest kjent for singlene «Oh Carolina», «Boombastic», «It Wasn't Me» og «Angel».

Umake par

I utgangspunktet skulle man ikke tro at disse to artistene ikke har så mye til felles. Det var da også mange som hevet øyebrynene da det ble kjent at de to skulle lage en singel sammen.

Litt mer skjønte man da de dukket på på Grammy-utdelingen i januar. Der leverte de en miks av Stings hit «Englishman In New York’» og den nye singelen «Don’t Make Me Wait».

Singelen er allerede sluppet, men det blir mer: 20. april kommer albumet «44/876», som er lansert som et sommerlig og feststemt samarbeidsalbum. Albumet skal være «øy-influert» og et resultat av at Sting og Shaggy kom sammen for å jamme og skrive musikk som reflekterer deres felles kjærlighet til Jamaica, landets musikk, folket og kulturen.

Sting styrer

Selv om Shaggy blir med på Europa-turneen, er det fortsatt Sting som styrer showet.

Se video:

De to kommer til å framføre sanger sammen og hver for seg, med sine respektive musikere.

– Vi får høre utvalgte låter fra «44/876», i tillegg vil de respektive bandene utforske hver andres største hits, «Every Breath You Take», «Englishman in New York», «Message in a bottle», «It Wasn’t Me», «MR Boombastic» og «Angel», sier Ingebrigtsen.

Godbit i tillegg

Thomas Ingebrigtsen har hatt gleden av å oppleve konsert med Sting og Paul Simon sammen. Han kan ikke skjønne noe annet enn at 4. juli i Kristiansund bør kunne bli en ordentlig godkveld.

– Det funket dødsbra da jeg hørte Sting og Paul Simon. Nå kan vi glede oss over at Jamaica kommer til Kristiansund.

– Du er ikke redd for at ihuga Sting-fans vil bli skuffet over at idolet må dele scenen med Shaggy?

– Nei, overhodet ikke! Det er fortsatt en Sting-konsert de får bli med på. Bare at det får en godbit i tillegg, sier Ingebrtigtsen, som kan registrere at billettsalget siger sakte, men sikkert framover.

Artikkeltags