Satyricon til Operafestukene

Slik så det ut da Satyricon holdt konsert sammen med koret til Den norske Opera & Ballett i 2015. 9. februar er metalbandet i Kristiansund. (Foto: Erik Berg, Den Norske Opera & Ballett)

Slik så det ut da Satyricon holdt konsert sammen med koret til Den norske Opera & Ballett i 2015. 9. februar er metalbandet i Kristiansund. (Foto: Erik Berg, Den Norske Opera & Ballett)

Det verdenskjente norske metalbandet Satyricon tar med seg Kristiansund Operakor på konserten under Operafestukene 9. februar.

DEL

Operaen i Kristiansund fortsetter med sine «nachspiel» under Operafestukene. Denne gangen har de fått fatt i selveste Satyricon, som er et av verdens mest kjente band innenfor sin metalsjanger.

En rask titt på bandets turnéliste forteller hvilket superband som kommer: De spiller i Aten 23. januar, Tel Aviv i Israel 24., Moskva 28., Paris 7. mars, Dublin 10., Birmingham 11. og Köln 13. mars. Senere på våren skal Roma, Zagreb og Budapest besøkes.

– Operafestukene skal ha et tilbud til alle, vil at de skal oppleves som en festival. Ved å velge andre typer musikk håper vi å nå ut til nye generasjoner, som kanskje ikke har vært i Festiviteten før, sier Ida Ørjansen Tomelthy, som er markeds- og informasjonssjef ved Operaen i Kristiansund.

I operaen før

Satyricon ble etablert i 1990. De er kjent over hele verden, også for å turnere mye. Bandet er så populært at det er en av hovedårsakene til at utlendinger vil studere norsk.

Mye metal er nokså melodiøst. Det har Operaen i Kristiansund vært klar over lenge. Allerede i 2005 satte de opp en metalversjon av «Faust», med kristiansundbandet Pica Fierce i hovedrollen.

Heller ikke Satyricon et fremmed for operascenen. I 2015 inntok de hovedscenen i Bjørvika, sammen med koret i Den Norske Opera & ballett. Det resulterte blant annet i et konsertalbum.

Sigurd «Satyr» Wongraven er bandets frontfigur. Han fikk en hjernesvulst for to år siden, men har såpass kontroll på den at konsertvirksomheten kan fortsette. Wongraven er også kjent for sin vinproduksjon.

Lett å be

Det var Operaen i Kristiansund som henvendte seg til Satyricon for å høre om det gikk an å ta turen til Kristiansund i februar. Bandet kom kjapt med en positiv tilbakemelding.

– Vi har hatt band som Carpe Diem og Highasakite de to siste årene. Hvor går vi da for å holde samme nivå? Satyricon kom med nytt album i år. Når vi også kan koble på operakoret, syntes vi dette var en svært god løsning. Dette blir en kul sjangermiks, sier Tomelthy.

– Det må være dyrt å hente et verdenskjent band som Satyricon til Kristiansund?

– Ikke verre enn at vi får det til. Vi har plass til om lag 600 i Festiviteten når det er ståkonsert. Billettprisen blir 420 kroner.

Billettsalget starter onsdag klokka 10.00.

Artikkeltags