Oppretter operafond på én million

Odd Einar Folland (til venstre) og Hans Mellemsæther hadde med seg bursdagsgave til Operaen i Kristiansnd, her representeret ved Line Lønning Andresen (til venstre) og Ida Ørjansen Tomelthy.

Odd Einar Folland (til venstre) og Hans Mellemsæther hadde med seg bursdagsgave til Operaen i Kristiansnd, her representeret ved Line Lønning Andresen (til venstre) og Ida Ørjansen Tomelthy.

Sparebank 1 Nordvest setter av én million kroner til et fond som Operaen i Kristiansund kan bruke.

DEL

Banken har vært generalsponsor for Operaen i flere år. Under mottakelsen i etterkant av premieren på «Carmen» torsdag kveld, gratulerte adm.dir. Odd Einar Folland med 90-årsdagen og overrakte en gave på ett tusen kroner for hvert av årene som er gått siden Edvard Bræin i 1928 satte opp den første operaen.

Kriseplaner som fungerer 

Akkurat den gaven hadde kanskje operasjef Line Lønning Andresen en liten mistanke om. Men neste utspillet fra Folland kom totalt overraskende: et operafond på én million kroner.

– Operaen i Kristiansund må søke fondet om midler, som deretter må vurdere søknaden. Dette er ikke penger som skal gå til drift. Vi åpner for – og håper at – også andre vil finne det interessant å bidra i et slikt fond, sier markedssjef hans Mellemsæther.

- Fantastisk gave

Odd Einar Folland så heller ikke bort fra at det kunne være aktuelt å bruke midler fra fondet i forbindelse med åpningen av opera- og kulturhuset.

– Det er en fantastisk gave som vi setter stor pris på og som kommer veldig godt med til en vital 90-åring som stadig finner på nye ideer til forestillinger og konserter, sier operasjef Line Lønning Andresen.

- Går i bresjen

Også styreleder for Operaen i Kristiansund, Bjarne Elde, er full av begeistring for bursdagsgaven.

– Dette tegner nye muligheter for Operaen i Kristiansund, og på vegne av styret er jeg veldig glad og takknemlig for at SpareBank 1 Nordvest tar initiativ og går i bresjen slik at OiK kan utvikle seg videre i årene som kommer.

Fondet er så ferskt at det ennå ikke fått noe navn, heller ikke formelle statutter.

Artikkeltags