Ny EP fra brutale besteborgere

Pål Bjerkestrand (fra venstre), Stein Olav Havnen, Espen Antonsen og Sigve Torland i The Sickening kommer med ny EP.

Pål Bjerkestrand (fra venstre), Stein Olav Havnen, Espen Antonsen og Sigve Torland i The Sickening kommer med ny EP.

De lager mye lyd, har skremmende platecover og kan virke nokså skumle på scenen. Men egentlig er gutta i The Sickening hyggelige karer.

DEL

Kristiansundsbandet The Sickening har holdt på i 15 år, og nå er de ute med en ny EP.

Bandet er trolig ikke det du har hørt mest om – med mindre du er bevandret i den tyngre delen av Heavy Metal-verdenen. The Sickening spiller nemlig Death Metal.

– Kjapp, riffbasert metall med en vokal som i musikkverden benevnes som growling, eller på kristiansundsk «bjønning», sier Sigve Torland, vokalist i The Sickening.

Tekster og tema har alltid vært inspirert av «Horror»-sjangeren innenfor film og litteratur. Dette gjenspeiles både i illustrasjoner og tekster, samt i musikken.

– Men ikke la deg skremme av det. At vi plasseres i den brutale delen av registeret, betyr bare at vi spiller litt kjappere. Vi er jo egentlig svært så snille gutter, med vanlige hverdagslige jobber på dagtid, sier Torland.

Topp musikere

Norsk metallmusikk hevder seg fortsatt godt utenfor egne landegrenser. Og i Kristiansund har vi to trommiser som begge er i europatoppen, hevder Sigve Torland.

– Både vår egen Espen Antonsen og Freddy Bolsø er på topp innenfor Death Metal. Få spiller med en slik innøvd teknikk og en så presis og jevn rytme som det Espen gjør.

Sammen med gitarist og riffskaper Pål «Markspist» Bjerkestrand utgjør Espen «Beist» Antonsen kjernen i bandet. De to har en kobling som få andre har, og dette kommer til uttrykk i alt bandet skaper, mener Torland.

De to andre i bandet er bassist Stein-Olav «Hi-Hi» Havnen og vokalist Sigve «Stjernestøv» Torland.

– «Markspist», «Beist» og «Stjernestøv»???

– To av gutta hadde bakgrunn fra svartmetall. Og de dro med seg navnene. Da måtte vi to andre også finne på noe.

For lite spilling

Bandet har holdt det gående i 15 år. I 2017 var det 10-årsjubileum for bandets første demoutgivelse og i den forbindelse ga de ut EP-en «Sadistic Self Mutilation» på det amerikanske plateselskapet Sevared Records.

Bandet har fra før av to plater på samvittigheten som begge ble utgitt på spanske Xtreem Music. Ifølge Torland høstet de to første platene god kritikk.

Bandet har turnert både i Norge og i av Europa og har et renommé som et energisk og oppofrende band på scenen. Likevel blir det for lite spilling.

– Det er jo en relativt snever verden vi beveger oss innenfor. Det er vanskelig å få innpass på de norske musikkscenene.

Holder tritt

Med den siste EP-en gir bandet også ut en remaster av demoen «Soiled Rotten» fra 2007 som bonus slik at EP-en realiteten inneholder ni spor. Ifølge Sigve Torland har tilbakemeldingene fra kritikerne har vært overveldende og fulle av lovord.

– Denne EP-en viser at bandet har holdt tritt med utviklingen, og at vi ikke viker en tomme for andre i samme sjanger. Kjapt, hardt og kompromissløst er stikkordene. Kristiansund har en musikkeksportvare vi kan være stolte av i The Sickening, påstår Sigve Torland.   

Artikkeltags